Кілька годин тому РФ завдала масованого удару по Козачій Лопані Харківської області з реактивної артилерії. Про це повідомив голова Дергачівської громади В'ячеслав Задоренко.

Внаслідок ударів пошкоджено будівлю місцевого ліцею, постраждали до 10 приватних будинків, перебито газові та електричні комунікації у різних частинах селища. За попередньою інформацією, поранених чи загиблих немає.

В'ячеслав Задоренко закликав мешканців дотримуватись правил двох стін, захистити вікна від ударної хвилі доступними способами, обладнати укриття у підвалах та льохах приватних будинків.

Козача Лопань знаходиться на обох берегах річки Лопань, буквально за два кілометри від кордону з Росією. До вторгнення тут мешкало понад 5000 осіб. Село було в окупації з перших днів агресії РФ. Козачу Лопань звільнили у вересні 2022 року.

Після контрнаступу ЗСУ у вересні минулого року РФ б'є з артилерії та РСЗВ, переважно, по прикордонним населеним пунктам області. Минулого разу Козача Лопань потрапила під сильний удар на початку лютого - тоді РФ вдарила з "Градів". Було пошкоджено залізничний вокзал, торгові об'єкти, кілька приватних будинків, а також адміністрацію Козачолопанського старостинського округу. Будівля адміністрації була гуманітарним штабом, де люди отримували допомогу. На щастя, ніхто із мешканців не постраждав.