14 травня близько 16:10 російські війська завдали авіаударів по Шевченківському району Харкова. Прильоти - на Олексіївці та в районі станції метро "Наукова".

У прокуратурі повідомили, що один з авіаційних боєприпасів влучив у багатоповерхівку. Ще два впали у дворах. Було влучання в гаражі, там виникла пожежа. Зруйновано 15 гаражів, знищено 4 цивільні автомобілі, ще 13 машин пошкоджено.

Також пошкоджено щонайменше 20 житлових і нежитлових будівель, серед яких - торговий центр, навчальний заклад, магазини тощо. Вибито вікна на вході станції метро "Наукова".

21 людина отримала поранення та гостру реакцію на стрес. Серед них - 7 чоловіків, 11 жінок і троє дітей: дві дівчинки 12 і 8 років та 12-річний хлопчик.

За попередніми даними, війська РФ вдарили по місту УМПБ Д-30 (уніфікований міжвидовий планувальний боєприпас, калібр 30 см).

Начальник Слідчого управління поліції Харківської області Сергій Болвінов повідомив, що всього вчора протягом дня по Харкову було завдано сім ударів. Росіяни також використовували ракети С-300, прильоти - у Київському та Салтівському районах.