39-річний харків'янин на пошті підміняв телефони з посилок на муляжі. про це повідомили в поліції.

Минулого вересня до поліції звернувся директор відділення поштового зв'язку із заявою про те, що невідомий підмінив справжній телефон на муляж під час повернення посилки.

В ході розслідування з'ясувалося, що зловмисником виявився раніше неодноразово засуджений за майнові злочини харків'янин, який розшукується поліцією Черкаської області за шахрайство.

Під час обшуку за місцем проживання фігуранта правоохоронці вилучили 55 муляжів мобільних телефонів, коробки від різних моделей, пломби для пакування "Apple iPhone", сім-картки, підроблені паспорти громадян України та інше.

Встановлено, що зловмисник причетний до скоєння щонайменше 10 аналогічних крадіжок на території Холодногірського, Новобаварського, Слобідського районів Харкова та Харківського району області.

Він використовував спеціальний мобільний додаток, що імітує інтерфейс "Дії", де вставляв своє фото та дані інших людей.

7 травня йому офіційно повідомлено про підозру за ч.4 ст.185 (крадіжка) Кримінального кодексу України.Йому загрожує   покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 8 років Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.