Міжнародний Комітет Червоного Хреста планує передати Харківській області модульні котельні. Про це повідомили в обласній військовій адміністрації.

Червоний Хрест допомагає жителям області з перших тижнів повномасштабного вторгнення - забезпечує продуктами харчування, гігієнічними наборами, будматеріалами, допомагає евакуювати мирне населення. 

Заступник голови ХОВА Євген Іванов заявив, що регіон потребує генераторів великої потужності для забезпечення стійкої роботи лікарень та інших соціально важливих установ області під час тривалої відсутності світла. Також необхідно забезпечувати подачу тепла в житлові будинки.

Червоний Хрест збирається передати 12-14 модульних котелень, потужності яких дадуть змогу забезпечити теплом близько 24 тис. приватних будинків. 

З березня цього року війська РФ активізували удари по енергетичних об'єктах Харкова та області. Регіон пережив блекаут, було введено графіки відключення світла. Мер Харкова Ігор Терехов заявляв, що обстрілами було майже знищено енергетичну систему Харкова. Через удари по енергетичних об'єктах постраждала система централізованого опалення. Наразі обласна та міська влада працюють над децентралізацією опалювальної системи. Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомляв, що для цього в регіоні необхідно встановити:

  • близько 60 модульних твердопаливних котелень;
  • понад 70 газових установок;
  • понад 70 когенераційних установок.

Наскільки децентралізація енергетичної та опалювальної систем може замінити централізоване опалення - у нашому матеріалі