У Дергачах Харківської області 22 грудня відкрили вже четвертий дитячий центр для дітей. Він знаходиться у підвалі, пише "Суспільне".

За словами очільника громади Вячеслава Задоренка, заняття наразі планують відвідувати 350 дітей. Одночасно у приміщенні-підвалі зможуть перебувати 50 дітей. Програма у центрі розвитку розрахована для старших та молодших груп.

У приміщенні зробили ремонт: там є опалення, туалетні кімнати, водозабезпечення, витяжки та вентиляції. Приміщення зверху має перекриття, тож обстріли артилерією або ракетами підвал витримає. Ремонти проводяться за кошти з міського бюджету, а з обладнанням та меблями допомагають різні благодійні організації.

Відвідувати простір можуть діти з Дергачівської та сусідніх громад. Планується, що до дитячого центру будуть приїзджати діти з Козачої Лопані, Токарівки, Проходів, Цупівки, які знаходяться на кордоні, а також діти з Солоницівської, Золочівської та Малоданилівської громад. Охочих підвозитиме шкільний автобус.

Як розповів голова громады, ще два освітні простіри для дітей мають відкрити у деокупованих Слатиному та Руській Лозовій.

Усього в громаді проживає 1 313 дітей. За словами Задоренка, до прикордонної Дергачівщини поступово повертаються родини з дітьми.