Лінія фронту зараз проходить за 8-10 км від Куп'янська, повідомив в ефірі нацмарафону заступник голови Харківської обласної військової адміністрації Роман Семенуха.

У ХОВА ситуацію на цій ділянці фронту називають складною. У Куп'янському районі війська РФ проявляють підвищену активність. Російське командування зосередило на Куп'янсько-Лиманському напрямку 110 тис. військових. У Міністерстві оборони України зазначали, що росіяни намагаються повернути втрачені в Харківській області позиції і відтягнути сюди частини ЗСУ з інших ділянок фронту. Усі атаки росіян відбивають українські підрозділи.

Війська РФ майже щодня обстрілюють Куп'янський район. Сьогодні, 29 серпня, близько 5-ї ранку росіяни завдали удару по Куп'янську. Пошкоджено багатоквартирний будинок. 

Близько 8:30 росіяни піддали Куп'янськ удару ще раз. Приліт був на територію м'ясокомбінату. Загинув 45-річний охоронець. Також пошкоджено приватний будинок, поранено 67-річного чоловіка.

Через обстріли в Куп'янському районі проводиться евакуація. 28 серпня виїхали 24 людини, з них 5 - діти. Загалом із 9 серпня з небезпечних районів евакуйовано 1433 людини, зокрема 343 дитини. Людей вивозять у Шевченківську громаду або до Харкова.