Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов вважає, що втрату податку на доходи військових відчують усі громади Харківської області. Про це він заявив в інтервʼю Укрінформу, відповідаючи на питання про вилучення ПДФО та враховуючи, що в Ізюмі чи прикордонній Дергачівщині цей податок становив орієнтовно 60% наповнення бюджету 

За словами Синєгубова, економіка усіх громад, як прикордонних, деокупованих, так й тилових відчує наслідки. Він підкреслив, що наразі мова про про пріоритети: абсолютно всі мають працювати на ЗСУ задля перемоги. Поки що доведеться почекати з тротуарною плиткою, газонами та озелененням.
Крім того, він зазначив, що на відбудову йдуть колосальні суми, через великі руйнування. Більше 90% на ці роботи направляє держава. 

Синєгубов висловив надію, що підтримка Харківського регіону, який сьогодні є форпостом оборони, збережеться і у наступному році. В 2024-му передбачено додаткову дотацію для місцевих бюджетів Харківської області в розмірі 2 млрд грн, для Дергачівської та Ізюмської громад – 86,3 і 46 млн грн відповідно.

Очільник ХОВА наголосив, що люди мають розуміти, що захищених статей зміни не торкнуться зовсім. А якщо котрась із громад потребуватиме допомоги на комунальне господарство, то це буде вирішуватись.

Верховна Рада 8 листопада, у другому читанні підтримала проєкт закону, згідно з яким цей податок зараховуватиметься до державного бюджету. Раніше податок ішов до місцевих бюджетів. Мер Харкова Ігор Терехов говорив, що в разі ухвалення такого закону місто втратить 22% дохідної частини бюджету, або 3,4 млрд грн. у 2024-му році.