Уранці 10 жовтня армія РФ завдала ракетного удару, імовірно, із С-300, по Куп'янському району. Про це повідомив голова ХОВА Олег Синєгубов.

Росіяни вдарили по смт Великий Бурлук.

Унаслідок обстрілу поранені троє мирних мешканців - дві 45-річні жінки та 34-річний чоловік. Зараз медики надають їм допомогу. На місці прильотів працюють екстрені служби.

За даними прокуратури, удар прийшов на центр селища. Постраждали виключно цивільні об'єкти: магазини, житлові будинки, адмінбудівля та автомобілі. Також отримав контузію поліцейський.

Олег Синєгубов додав, що за минулу добу російські війська обстрілювали населені пункти Харківського, Чугуївського та Куп'янського районів області з артилерії, мінометів та авіації.

Зокрема, росіяни завдали авіаударів у районах сіл Кіндрашівка, Петропавлівка та Піщане Куп'янського району. У Кіндрашівці пошкоджено приватний будинок.

Унаслідок мінометного обстрілу смт Козача Лопань Харківського району пошкоджено лінію електропередач. Крім того, під обстрілами перебували Вовчанські Хутори, Охрімівка, Дворічна, Кислівка та інші населені пункти області. Люди не постраждали.

За фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України) слідчі відкрили кримінальні провадження.