У ніч на 10 серпня армія РФ скинула на Куп'янськ керовану авіабомбу ФАБ-250. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

ФАБ-250 - радянська авіабомба, оснащена фугасною боєголовкою. Боєприпас важить 250 кг і застосовується російською авіацією. Унаслідок авіаудару сильно пошкоджено будівлю Куп'янської міськради.

О 7:30 російські війська повторно обстріляли Куп'янськ, пошкоджено будинок. За попередніми даними, ніхто не постраждав.

В облуправлінні ДСНС розповіли, що після масованого обстрілу спалахнула пожежа в житловому секторі Куп'янська. Біля п'ятиповерхового загорівся приватний гараж і автомобіль. На момент прибуття рятувальників площа пожежі становила 20 кв.м. Під загрозою повторних обстрілів бійці ДСНС ліквідували загоряння. Жертв і постраждалих немає.

Олег Синєгубов зазначив, що за минулу добу росіяни з використанням керованих авіабомб та іншого озброєння масовано обстрілювали населені пункти Богодухівського, Харківського, Чугуївського, Ізюмського та Куп'янського районів.

Зокрема, під ворожим вогнем опинилися Куп'янськ, Петропавлівка, Первомайське, Чернещина, Подоли, Дворічна, Масютівка та інші населені пункти. Пошкоджено приватні будинки, госпбудівлі, сталися пожежі. У селі Кіндрашівка Куп'янського району внаслідок обстрілу дістали поранення мирні жителі - 41-річний чоловік і 39-річна жінка.