Суд призначив вирок - 5 років і 6 місяців позбавлення волі чоловікові, який підірвав гранату біля житлових будинків у Харкові. Про це повідомили в прокуратурі.

Прокурори довели, що чоловік, який раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності, зокрема за крадіжки та наркотики, під час випробувального терміну знову порушив закон. Він незаконно придбав гранату Ф-1.

12 лютого цього року вночі на вул. Таганській у Харкові чоловік кинув гранату в бік будинків і машин. Унаслідок вибуху було пошкоджено дві автівки, припарковані поруч із будинком, їхнім власникам завдано матеріальних збитків на суму понад 330 тис. грн.

За кілька днів до цього інциденту чоловіка на вулиці зупинили правоохоронці, які виявили в нього два зіп-пакети з психотропною речовиною. Новий злочин у сфері незаконного обігу психотропів чоловік скоїв протягом року після засудження за цією ж статтею.

Під час судового розгляду обвинувачений визнав провину частково. Він пояснив, що не збирався підривати гранату, і що чека з неї вийшла випадково. Крім того, він стверджував, але на автомобілях були пошкодження ще до вибуху.

Однак суд дійшов іншого висновку. Обвинувальний вирок виніс Ленінський районний суд Харкова. Наразі триває термін на апеляційне оскарження.