Прокуратура Харькова не нашла оснований для возбуждения уголовного дела по заявлениям о незаконной печати бюллетенейПрокуратура Харкова не знайшла підстав для порушення кримінальної справи за ч.1 ст. 158 (неправомірне використання бюлетенів) після заяв представників ВО "Батьківщина" про незаконний друк бюлетенів для виборів до Харківської облради в друкарні підприємства "Фоліо Плюс" (Харків). Про це 25 жовтня заявив журналістам прокурор Харкова Євген Попович.

За його словами, бюлетені, які потрапили до рук представників ВО "Батьківщина" - це брак , що залишився після друку додаткового тиражу звичайних бюлетенів. Представники прокуратури виявили на підприємстві 11 тис. 200 бракованих бюлетенів. Усього на підприємстві міська прокуратура виявила близько 900 тис. надрукованих бюлетенів. Усі бюлетені були належним чином враховані.

За словами Є.Поповича, бюлетені друкувалися законно на підставі договорів між фірмою "Майдан" та Харківською обласною територіальною виборчою комісією (укладений 11 жовтня), а також фірмою "Майдан" і підприємством "Фоліо Плюс" (укладено 15 жовтня). Всього фірма "Майдан" повинна була забезпечити друк 4 млн. 383 тис. бюлетенів. Бюлетені друкувалися на спеціальному верстаті підприємства "Фоліо Плюс". "Ніяких порушень при укладанні договорів і друці бюлетенів ми не виявили", - заявив Є.Попович.

За його словами, друк бюлетенів охороняла внутрішня охорона підприємства і співробітники міліції. Між фірмою "Майдан" та обласним управлінням міліції було підписано угоду про охорону. "Саме виробниче приміщення оснащене 8 камерами відеоспостереження. Ми переглянули відеозаписи і не знайшли доказів несанкціонованої роботи верстата друку бюлетенів", - зазначив Є.Попович.

Довідка "SQ". 23 жовтня "Батьківщина" заявила, що в Харкові незаконно друкуються виборчі бюлетені. Партія регіонів назвала ці заяви спробою зірвати вибори до місцевих рад.