Харківський міський голова Геннадій Кернес запропонував провести в Харкові круглий стіл за участю журналістів та членів Комітету Верховної Ради із захисту свободи слова та інформації. Про це 20 вересня він заявив журналістам.

"Я запропонував голові комітету Андрію Шевченку, щоб комітет приїхав до Харкова. Я готовий надати можливість сісти за круглий стіл і відповісти на питання. Буду допомагати у всьому, якщо це в моїй компетенції", - заявив Г.Кернес.

Він зазначив, що А.Шевченко запросив його взяти участь 21 вересня в засіданні комітету, на якому будуть обговорюватися проблеми харківських телеканалів, проте він не зможе в цей день поїхати до Києва.

Довідка "SQ". 13 вересня АТН у відкритому листі колективу до президента України Віктора Януковича звинуватила міського голову Геннадія Кернеса в "безпрецедентному тиску" і зловживанні службовим становищем, яке призвело до позбавлення каналу можливості виходити в ефір. Зараз новини АТН виходять тільки в інтернеті.

14 вересня пропав з ефіру канал "А/ТВК". Директор каналу О.Баранник заявила, що жодна людина з ТОВ "Українські цифрові комунікації" (УЦК, організація, що забезпечує передачу сигналу) "не змогла чітко відповісти на питання, що відбувається, з якої причини і коли відновиться ефір". Директор УЦК Максим Цзян пояснив відключення телеканалу проблемами з документами.

Харківський телеканал "Фора" раніше скоротив мовлення до шести годин - з 18.00 до 00.00. З 14 вересня його мовлення повністю припинене. М.Цзян заявив про те, що у каналу є заборгованість - понад 36,6 тис.грн. - і теж проблеми з договором.