Назви 10 компаній, що виплачують зарплату нижче встановленого державою рівня, будуть розміщені на білбордах по всій Харківській області. Про це повідомив журналістам голова Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Михайло Добкін. За його словами, раніше така акція в області вже проходила. За її підсумками всі компанії, чиї назви були розміщені на білбордах, збільшили зарплату.

"Акція має реальний успіх. Справа не в тому, що люди отримують більше грошей: я думаю, вони і раніше стільки отримували, просто частину грошей їм доплачували в конвертах. Від збільшення офіційної зарплати виграв бюджету, до якого стало надходити більше прибуткового податку", - зазначив голова ХОДА.

Як повідомили "SQ" у ХОДА, сьогодні, 19 травня, почалися роботи з розміщення таких білбордів, до вечора ці роботи планується закінчити. На рекламних носіях на Олексіївці, зокрема, будуть вказані назви підприємств: ВАТ "Новоіванівський цукровий завод", АТ "НТІ ТТР", ЗАТ "Люботинський завод "Продтовари", ТОВ "ТБ "Хліб-Сіль", АТ "Герц". На білбордах в центрі Харкова будуть вказані ТОВ "ВКП "Брюс", ТОВ "Українська пивна компанія", ТОВ "Модерн-ХХІ", ПП "ДЮА "Кратос", філія ТОВ "ПХ Груп" у Харкові. На білбордах в Жовтневому, Дзержинському та Фрунзенському районах Харкова вказані ТОВ "СПК", АТ "СКБ "Електрощит", АТ "Харківський електрощитовий завод", ПП "Будтехнологія-Н", ТОВ "Гранд Дистриб'юшн Харків".

Довідка "SQ". За даними Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області, зарплату нижче мінімальної (менше 900 грн.) виплачують своїм співробітникам 1 тис. 362 підприємства Харківської області. Такі підприємства є практично у всіх районах області. Ще 1 тис. 950 підприємств області платять своїм співробітникам зарплату нижче середньообласної - менше 2 тис.грн.

Податок на прибутки фізичних осіб становить 75,5% загального фонду місцевого бюджету. Надходження прибуткового податку за січень-квітень 2011 р. складе 967,2 млн.грн., що на 16,1% більше, ніж за аналогічний період 2010 р. Розрахункова база надходження цього податку виконана на 105,8%, додатково надійшло 53,2 млн.грн.