Харьковская облгосадминистрация обнародовала список сведений, свободного доступа к которым не будетГолова Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Михайло Добкін підписав розпорядження, в якому затвердив перелік відомостей, яким надається гриф "Для службового користування". Про це повідомив сайт ХОДА.

Згідно з розпорядженням, зокрема, у сфері економіки, промисловості та енергетики для службового користування визначені зведені дані про обсяги товарообігу, виробництва продукції та послуг підприємств, установ і організацій, відомості про фінансовий стан підприємств торгівлі, ресторанного господарства та надання побутових послуг, зведені дані про запаси комплектуючих виробів та готової продукції на складах підприємств.

У сфері житлово-комунального господарства з публічного використання вилучаються, зокрема, відомості про схеми водопостачання та заходи щодо їх захисту (для населених пунктів, у яких мешкає понад 100 тис.осіб), координати місць підключення об'єктів промисловості до комунальних водоводів.

У сфері будівництва та архітектури з публічного використання вилучаються плани населених пунктів на топографічних матеріалів у масштабі 1:50 000, а також низка інших картографічних матеріалів. У сфері соціального захисту населення гриф "Для службового користування" присвоюється персональним даним інвалідів, дітей-сиріт, прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, малозабезпечених громадян, одержувачів допомоги та пільг, персональні дані про одержувачів субсидій та користувачів пільг, сформованих на базі Єдиного державного автоматичного реєстру пільговиків.