Верховна Рада (ВР) 17 березня прийняла постанову про створення тимчасової слідчої комісії ВР з питань розслідування обставин підписання газових угод між НАК "Нафтогаз Україна" і ВАТ "Газпром" за часів прем'єр-міністра Юлії Тимошенко і про наявність ознак державної зради в її діяльності в сфері економічної безпеки України. Як повідомило інформагентство "РБК-Україна", постанова, ініційоване народним депутатом Інною Богословською (фракція Партії регіонів), підтримали 256 народних депутатів.

Довідка "SQ". І.Богословська запропонувала ВР доручити цієї комісії розслідувати обставини проведення переговорів, узгодження умов і підписання контракту про постачання газу в Україні на 2009-2019 рр. і контракту про його транзит через територію країни, підписані між РАО "Газпром" і НАК "Нафтогаз Україна" 19 січня 2009 р.

Також вона запропонувала доручити комісії розслідувати обставини виникнення заборгованості компанії "Єдині енергетичні системи України" перед Міністерством оборони Росії в сумі 198 млн.дол. і перед "Газпромом" у сумі 84 млн. дол. і надання державних гарантій їх погашення. До початку політичної кар'єри Ю.Тимошенко очолювала корпорацію "Єдині енергетичні системи України".

Головою комісії, згідно з постановою, стала І.Богословська, до неї також увійшла інша харків'янка - Алла Александровська (фракція Компартії).