Бывший директор ХАЗа П. Науменко приговорен к 10 годам лишения свободыКолишній директор Харківського державного авіаційного виробничого підприємства Павло Науменко засуджений до 10 років позбавлення волі з конфіскацією особистого майна та позбавленням права обіймати посади, пов'язані з адміністративно-розпорядчими функціями. Таке рішення виніс 13 грудня Київський районний суд Харкова. Про це повідомило "SQ" інформоване джерело.

П.Науменко засуджений за ч.5 ст. 191 та ч.2 ст. 366 Кримінального кодексу України.

Довідка "SQ". Ч.5 ст.191 КК - привласнення або розтрата чужого майна в особливо великих розмірах, здійснені шляхом зловживання службовим становищем; карається позбавленням волі терміном від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю терміном до трьох років і з конфіскацією майна.

Ч. 2 ст.366 КК - службова фальсифікація, інше підроблення документів, а також складання і видача завідомо неправдивих документів, якщо це спричинило тяжкі наслідки; карається позбавленням волі терміном від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю терміном до трьох років.

П.Науменко був генеральним директором ХДАВП у 2002-2006 рр. У 2006 р. слідча група СБУ в Харківській області завела стосовно нього кримінальну справу, в жовтні 2007 р. його затримали працівники СБУ. П.Науменко звинувачували у розтраті державних коштів і зловживанні службовим становищем.