Делегація з Харківської та інших східних областей України 22 червня поїде до Львова, щоб покласти квіти до пам'ятників загиблим під час Великої Вітчизняної війни. Як передав сайт Харківської облдержадміністрації (ХОДА), про це 13 травня в ефірі обласного телебачення повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. "Я буду пропонувати делегації з Харківської області, луганчанам і донеччанам поїхати 22 червня, до 70-річчя початку війни, до Львова без партійної символіки, георгіївських стрічок і червоних прапорів. Це не політична акція, ми не збираємося робити нічого, що викличе зворотну реакцію . Я не виключаю, що ми будемо мати при собі тільки квіти і державні прапори України", - підкреслив М.Добкін. За його словами, ця акція спрямована виключно на те, щоб віддати шану загиблим під час війни.

"Львів знаходиться на заході нашої країни та одним з перших прийняв на себе удар гітлерівської армії. Я їду з благими намірами, а не провокувати когось, не вимагати чогось, що буде йти врозріз з бажаннями територіальної громади", - зазначив М.Добкін.

Довідка "SQ". У Львові 9 травня, в День Перемоги, сталися сутички між членами ВО "Свобода" і демонстрантами з георгіївськими стрічками. У результаті бійки зав'язалася стрілянина і бійка із застосуванням каміння, є поранені.

У цей же день М.Добкін засудив дії ВО "Свобода". "У мене як людини, діди якого воювали проти нацизму, події у Львові викликають огиду і є нічим іншим, як диким вандалізмом і наругою над пам'яттю мільйонів полеглих у боях невинних жертв гітлеризму", - заявив він. М.Добкін також висловив надію, що українське суспільство виявиться достатньо зрілим, щоб впоратися з погрозами неонацизму та провокаціями, і пообіцяв 22 червня, в річницю початку війни, прибути до Львова разом з ветеранами зі сходу України, "щоб спільно вшанувати пам'ять загиблих за свободу нашої Батьківщини і всього людства".