У бюджеті міста Харкова цього року на реконструкцію, капітальний та поточний ремонт вулично-дорожньої мережі, внутрішньоквартальних доріг і тротуарів передбачено 300 млн. 397 тис.грн. З них уже освоєно близько 270 млн.грн. Про це 28 листопада на засіданні виконавчого комітету Харківської міськради повідомив директор Департаменту будівництва і дорожнього господарства міськради Володимир Чумаков.

За його словами, на реконструкцію вулично-дорожньої мережі цього року передбачений 101 млн. грн. Роботи проводили по вул. Плеханівській, пр. Гагаріна та інших вулицях. Обсяг виконаних робіт по місту становить 77% (виконано на 78 млн.грн).

На капітальний ремонт вулично-дорожньої мережі, за словами Чумакова, в бюджеті на цей рік заплановано 127 млн.грн. Уже виконано 86% робіт. Як зазначив Чумаков, капітально цього року ремонтувалися пр. Гагаріна, пр. Московський, вул. Вернадського, вул. 23 Серпня, пр.50-річчя СРСР, вул. Цілиноградська, вул. Плеханівська, вул. Харківська, вул. Достоєвського, вул. 1-ї Кінної армії, пр. 50-річчя СРСР, вул. Олімпійська й інші вулиці.

"Що стосується проспекту Гагаріна, він дуже складний своїми комунікаціями і протяжністю. Такої дороги у нас у місті більше немає, і ми відремонтували основну його частину. Зараз залишилося покласти останній шар асфальту і встановити стовпи. Вже проведена санація каналізаційних колекторів уздовж проспекту, прокладений електричний кабель. Виконана велика робота", - підкреслив Чумаков.

На капітальний ремонт внутрішньоквартальних доріг і тротуарів у Харкові цього року передбачено 52 млн.грн. Шляховики виконали 62% запланованих робіт. Капремонт проводився на ділянках вул. Отакара Яроша, пр. Леніна, вул. Академіка Курчатова, вул. Познанської, вул. Тимурівців, вул. Плеханівської, вул. Оренбурзької, вул. Полтавський Шлях, бул. Юр'єва та інших.

Що стосується поточного ремонту вулично-дорожньої мережі, то цього року на ці цілі передбачено 20 млн.грн. Виконання плану складає 99,8%. Зокрема, поточний ремонт виконаний на вул. Клочківській, вул. Леніна, пр. Леніна, вул.Балакірева, вул. Отакара Яроша та інших. Усього поточним ремонтом було охоплено близько 100 вулиць.

Чумаков також розповів, що у 2013 р. у Харкові планується продовжити ремонт основних магістралей - пр. Гагаріна, пр. Московського, пр. 50-річчя СРСР, вул. Героїв Праці. "Все, що не виконали цього року, завершимо наступного", - підкреслив директор Департаменту будівництва і дорожнього господарства.