В рамках Крестного хода иконы Озерянской Божьей Матери и Новомученников Слободского края облетят Харьков на самолетеХресна хода на честь свята Новомученніков Слобідського краю пройде 29 травня в Харкові. Хресна хода проводиться з благословення митрополита Харківського і Богодухівського Української православної церкви (Московський патріархат) Никодима та за ініціативи відділу з роботи з молоддю Харківської єпархії УПЦ. Про це 26 травня повідомили "SQ" у єпархії.

Як повідомили в єпархії, хресна хода розпочнеться з літургії у Свято-Покровському монастирі Харкова, потім від Поклінного хреста (Бєлгородське шосе) учасники пройдуть пішки до аеродрому фірми "Лілієнталь" у с. Черкаська Лозова (Дергачівський район). Цей шлях складає близько 5 км. Після молебню, вчиненого архіепіском Онуфрієм, вікарієм Харківської єпархії, відбудеться обліт навколо Харкова протягом години на літаку Ан-2. У літаку будуть священнослужителі та ікони Озерянської Божої Матері і Новомучеників Слобідського краю. Під час польоту буде відбуватися молебень. Після благодійного обіду учасників ходи на автобусах доставлять до Покровського монастиря. Організатори зробили заявку ("з запасом") на участь у ході 1 тис.осіб.

В рамках Крестного хода иконы Озерянской Божьей Матери и Новомученников Слободского края облетят Харьков на самолете В рамках Крестного хода иконы Озерянской Божьей Матери и Новомученников Слободского края облетят Харьков на самолете

Довідка "SQ". Розклад Хресної ходи: 7.00 - літургія у Свято-Покровському монастирі Харкова, 9.00 - переїзд зі Свято-Покровського монастиря в храм мученика Віктора (оздоровчий центр "Сонячний", сел. П'ятихатки), 9.30 - молебень біля Поклінного хреста (Бєлгородське шосе, біля оздоровчого центру "Сонячний"), 10.00 - початок пішої хресної ходи (від Поклінного хреста Бєлгородським шосе до аеродрому фірми "Лілієнталь" біля с. Черкаська Лозова), 11.30 - прибуття на аеродром, 12.00 - молебень, 12.30 - посадка на літак, 12.40 - виліт, обліт навколо Харкова протягом години, 13.50 - посадка, 14.00 - подячний молебень, 14.20 - благодійний обід, 15.00 - транспортування на автобусах учасників Хресної ходи до Покровського монастиря.

Свято Новомученніков Слобідського краю відзначається щорічно 1 червня.