Новый учебный год в харьковских школах в связи с Евро-2012 может закончиться раньшеНовий навчальний 2011/2012 рік розпочнеться в харківських школах як звично, 1 вересня. Про це 26 травня повідомила журналістам директор Департаменту освіти Харківської міськради Ольга Деменко. За її словами, чутки про те, що у зв'язку з проведенням чемпіонату Євро-2012 з футболу навчальний рік розпочнеться в серпні, не відповідають дійсності.

О.Деменко повідомила, що проведення футбольного чемпіонату не вплине на тривалість шкільних канікул: ні літніх, ні інших. "Зараз у Міністерстві освіти розглядається питання про закінчення навчального року. Міністерство пропонує закінчити його в деяких паралелях трохи раніше, щоб не створювати перешкод дітям та вболівальникам", - відзначила О.Деменко. У 8-х і 10-х класах навчальні заняття пропонується завершити 25 травня 2012 р., у 9-х - 17 травня, в 11-х - 3 травня.

Довідка "SQ". Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде в Польщі та Україні. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом з Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату. Згідно зі складеним УЄФА календарем, у Харкові матчі пройдуть 9, 13 і 17 червня.