"Новини АТН" зробили все можливе, щоб сюжет про земельний конфлікт у П'ятихатках був об'єктивним", - заявив "SQ" шеф-редактор "Новин АТН" Євген Боровських, коментуючи рішення Харківської міськради звернутися до прокурора області Геннадія Тюріна з проханням дати оцінку поширенню завідомо неправдивої інформації ТОВ "Телекомпанія АТН" у сюжеті про виділення землі під Харковом.

"Нам незрозуміло, в чому полягає нібито неправдивість викладеної нами в сюжеті інформації. Журналіст зробив усе, що потрібно від нього відповідно до професійних обов'язків, щоб сюжет не був "однобоким". Було зібрано максимальну кількість думок компетентних сторін. Більш того, знявши сюжет у суботу, ми спеціально відклали його випуск на понеділок, щоб протягом дня отримати коментарі від міської влади, але всі наші спроби в понеділок виявилися безрезультатними. Тому сюжет вийшов з тими коментарями, які нам вдалося зняти", - повідомив Є.Боровських.

За його словами, цей сюжет нічим не відрізняється від інших сюжетів подібної тематики. "Наше завдання - просто інформувати людей про те, що відбувається. Якщо до нас звертаються харків'яни зі своїми переживаннями, побоюваннями з того чи іншого конфліктного питання, ми даємо їм можливість висловитися. Так було і з цим сюжетом. Якщо хтось вважає, що сюжетом про земельний конфлікт у П'ятихатках "Новини АТН" спаплюжили чиїсь честь і гідність, у нього є законна можливість звернутися до суду з відповідним позовом. Не виключаю, що до нас прийде працівник прокуратури і буде проводити якийсь опитування, але нічого страшного в цьому не бачу, оскільки нічого протиправного ми не зробили. А зараз продовжуємо працювати, як звичайно", - зазначив шеф-редактор "Новин АТН".

Довідка "SQ". Харківська міськрада 24 листопада звернулася до Г.Тюріна з проханням перевірити дотримання вимог земельного законодавства при передачі громадянам земельних ділянок Даниловського дослідного держлісгоспу УкрНДЛІГА (в березовому гаю біля сел.П'ятихатки), а також оцінити поширення завідомо неправдивої інформації ТОВ "Телекомпанія АТН" і дотримання нею вимог закону України "Про телебачення і радіомовлення". За це рішення проголосували 92 депутати. Такі ж звернення депутати прийняли до Державного комітету лісового господарства, керівника Державного комітету земельних ресурсів, начальника управління СБУ в Харківській області, начальника інспекції ДАБК у Харківській області та голови Харківської облдержадміністрації.