Официальный туроператор УЕФА до сих пор не рассчитался за проживание в Харькове одной из команд-участниц Евро-2012Офіційний оператор з розміщення гостей та учасників Євро-2012 - туристична компанія "TUI Travel" (Великобританія) досы не розрахувалася за проживання в Харкові однієї з команд-учасниць чемпіонату Європи з футболу 2012 р. Про це повідомив "SQ" генеральний менеджер "Superior Golf&Spa Resort" Євген Бабич.

За його словами, останні учасники чемпіонату Європи виїхали з готелю 17 червня. "І за одним з пунктів контракту з "TUI Travel", 50% плати за проживання збірної, що залишалося сплатити, повинні були надійти нам від туристичної компанії 4 липня 2012 р. (тобто після закінчення 15 днів після того, як вся збірна залишить готель). Грошей досі немає. Ми написали "TUI" претензію і готуємо позовну заяву до суду. Несолідно для відомої міжнародної компанії порушувати умови контракту. Найближчим часом ми поставимо до відома UEFA про недолугість їх партнера", - підкреслив Бабич.

Довідка "SQ". У готелі "Superior Golf & Spa Resort" проживала збірна Нідерландів.

Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройшла з 8 червня до 1 липня в Польщі й Україні. У Харкові всі три матчі групового етапу провела збірна Нідерландів: 9 червня вона зіграла зі збірною Данії, 13 червня - зі збірною Німеччини і 17 червня - Португалії. В Журавлівському гідропарку був розбитий кемпінг для голландських уболівальників.

Нагадаємо, що напередодні єврочемпіонату директор Департаменту з підготовки та проведення Євро-2012 Харківської міськради Олександр Нечипоренко заявляв, що Харків не задовольняє співпраця з "TUI Travel". Крім того, кілька харківських готелів, серед яких - готельно-ресторанний комплекс "Baden-Baden" і готель "Росинка", судяться з "TUI Travel". Усього "TUI Travel" на час чемпіонату уклала 46 контрактів на 3 тис. 615 номерів (це 9 тис. 136 місць) по Харкову й області для розміщення вболівальників під час Євро-2012.