Заборгованість із зарплати співробітникам харківських театрально-концертних установ складає близько 4 млн. 95 тис.грн. Як повідомив 20 грудня на засіданні постійної комісії Харківської облради з питань науки, освіти, культури, історичної спадщини, духовності та національних меншин начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов, це борг за листопад і грудень.

Найбільш фінансово ємка установа - Харківський національний академічний театр опери та балету ім. М.Лисенка - має найбільшу суму заборгованості, у загальному боргу частка оперного театру складає близько 40%.

Зарплата не виплачується вчасно через відсутність необхідної кількості коштів в обласному бюджеті. В управлінні очікують, що відсутні гроші будуть виділені на найближчій сесії облради (відбудеться 22 грудня). За словами Д.Кузнєцова, планується, що на виплату зарплати в театрах буде виділено 3,6 млн.грн. Цієї суми вистачить, щоб погасити заборгованість за листопад і частково за грудень.

Довідка "SQ". До театрально-концертних установ належать Харківська обласна філармонія, Харківський академічний молодіжний симфонічний оркестр "Слобожанський" і шість театрів (Харківський національний академічний театр опери та балету ім. М.Лисенка, Харківський академічний російський драматичний театр ім. О.Пушкіна, Харківський академічний театр ляльок ім. В.Афанасьєва, Харківський академічний український драматичний театр ім. Т.Шевченка, Харківський академічний театр музичної комедії та Харківський обласний театр для дітей та юнацтва).