В Википедии объявлен месяц ХарьковщиныТематичний місяць Харківщини оголошений з 22 серпня до 18 вересня в українській Вікіпедії. Як повідомили "SQ" у громадській організації "Вікімедіа України" (українське відділення "Фонду Вікімедіа" - організації, яка забезпечує матеріальну основу для низки інтернет-спільнот, зокрема, Вікіпедії), тематичний місяць проводиться з ініціативи активних вікіпедистів-харків'ян.

Мета місячника - поліпшення вже існуючих і введення нових статей про видатних уродженців регіону та діячів, життя яких пов'язане з Харківщиною, про географію та історію міст і сіл області, про промислові підприємства регіону, ЗМІ, спортивні клуби, освітні установи, культурні та історичні пам'ятники Харківщини. Взяти участь у тематичному місяці можуть усі охочі.

Довідка "SQ". Українська Вікіпедія містить понад 300 тис. статей і є найбільшою україномовною енциклопедією і найбільшим колективним твором в Україні. Щодня в українській Вікіпедії переглядається більше мільйона сторінок. Українська Вікіпедія посідає 15-е місце серед усіх мовних розділів Вікіпедії, які пишуться більш ніж 280 мовами світу. Зараз українська Вікіпедія скорочує розрив із норвезькою Вікіпедією, яка випереджає її 1 тисячею статей, і претендує на 14-е місце. Вікіпедія займає 7-е місце в світі і 9-е в Україні за відвідуваністю серед усіх інтернет-ресурсів.