ХКП "Міськелектротранс" 20 грудня проведе попереджувальний страйк. Жоден тролейбус і трамвай не вийде на маршрут. Про це 18 грудня повідомив "SQ" керівник ініціативної групи "Прорвемося!" Андрій Ільгов.

За його словами, робітники підприємства будуть вимагати  повного погашення боргів iз зарплаті, припинення реорганізації ХКП "Міськелектротранс" в КП "Харків пасажирський" та  створення комісії з розгляду ситуації на підприємстві за участю громадськості, працівників підприємства та чиновників міськради.

За словами А. Ільгова, зарплату на підприємстві не платили з середини липня. "Зараз є офіційні дані, що борг із зарплатнi становить 9 млн. грн., Але я в них не вірю. А процес трансформації підприємства в КП "Харківпас "призведе до того, що співробітники підприємства втратять ряд соціальних гарантій, оскільки з ними будуть укладатися тимчасові договори ", - заявив А. Ільгов.
 


Довідка "SQ". У другому півріччі 2009 р. співробітники "Міськелектротрансу" провели ряд акцій протесту, вимагаючи погашення боргів по зарплаті. 11 січня 2010 р. працівники підприємства оголосили про безстрокову акцію протесту. На міські маршрути не вийшов жоден трамвай і тролейбус. Це була третя протестна акція "Міськелектротрансу": попередні відбулися у вересні та жовтні 2009 р. 13 січня страйк було припинено.

Як заявляв раніше перший заступник харківського міського голови Олександр Кривцов, заборгованість по зарплаті на ХКП "Міськелектротранс" станом на 1 грудня становила 18,7 млн. грн. Заборгованість підприємства до Пенсійного фонду - понад 30 млн. грн.