Прокуратура м.Харкова прийняла рішення про порушення кримінальної справи за фактом фальсифікації виборчих документів та фальсифікації результатів голосування на виборчій дільниці № 30369 на виборах депутатів Харківської міськради. Цю інформацію підтвердили "SQ" у міській прокуратурі і додали, що кримінальну справу порушено на підставі заяв кандидата в депутати Харківської міськради від Партії регіонів Ігоря Вировця і його помічника Андрія Бородавки, які були складені 6 і 7 листопада.

Як заявив "SQ" А.Бородавка, у заявах були викладені факти, що підтверджують фальсифікацію протоколу. "Ми попросили прокуратуру перевірити відомості, викладені в заяві, і розглянути питання про притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності за ознаками злочину, передбаченого ч. 7 ст.158 Кримінального кодексу (фальсифікація виборчих документів, або фальсифікація підсумків голосування), а також ст.366 КК (службова фальсифікація)", - зазначив А.Бородавка.

Довідка "SQ". Як заявив 6 листопада "SQ" А.Бородавка, результати виборів у мажоритарному окрузі № 32 у Харкові сфальсифіковані. За його словами, згідно даних паралельного підрахунку голосів на 10 дільницях мажоритарного округу № 32, там переміг І.Вировець, а не В.Ляхін, як було оголошено на засіданні Харківського міськвиборчкому. За словами А.Бородавки, В.Ляхін набрав в окрузі 1687 голосів виборців, а І.Вировець - 1759, а на засіданні міськвиборчкому були оприлюднені інші цифри, згідно яких перемогу отримав В.Ляхін. "Справа в тому, що на виборчій дільниці № 30369 у ніч виборів було встановлено й оголошено, що І.Вировець отримав 200 голосів, а В.Ляхін - 161. Пізніше ми виявили, що в протоколі територіальної виборчої комісії замість 200 голосів у І.Вировца було розглянуто 90. Так, протокол був сфальсифікований, і у І.Вировця забрали 110 голосів, що вплинуло на кінцевий результат", - зазначив А.Бородавка.

Харківський окружний адміністративний суд 8 листопада розглянув справу за позовом І.Вировця. Суд зобов'язав міськвиборчком визнати протиправним і скасувати постанову міськвиборчкому від 05.11.2010 р. № 1252 про результати голосування. Після цього міськвиборчком на своєму засіданні розглянув питання внесення змін до протоколу про результати голосування у мажоритарному окрузі № 32 на підставі дійсних оригіналів протоколів. На підставі цих протоколів депутатом Харківської міськради став І.Вировець.

11 листопада прокуратура Харкова направила протокол за результатами голосування на виборчій дільниці № 30369 на експертизу в Харківський НДІ судових експертиз ім.Бокаріуса. Експертиза встановила, що протокол сфальсифікований.