О.Медведева, осужденного за покушение на Г.Кернеса, освободили из-под стражиКолишнього депутата Московської райради Харкова Олега Медведєва, якого засудили в Харкові до 10 років за замах на секретаря Харківської міськради (зараз - харківський міський голова) Геннадія Кернеса і харківського міського голову (зараз - голова Харківської облдержадміністрації) Михайла Добкіна, звільнили з-під варти. Про це 13 квітня повідомила "SQ" мати О.Медведєва Людмила Медведєва.

Вищий спеціалізований суд у Києві переглянув справу О.Медведєва: його звільнили в залі суду відразу після оголошення вироку. Термін, який О.Медведєв уже провів під вартою, дозволив це зробити. Подробиці уточнюються.

Довідка "SQ". У грудні 2007 р. О.Медведєв був затриманий за підозрою в організації замаху на вбивство Г.Кернеса. Г.Кернес продемонстрував журналістам аудіозапис, на якому О.Медведєв обговорює з виконавцями вбивство Г.Кернеса, його сина, а також М.Добкіна і братів Протасів (власників ТГ "Таргет" - "SQ"). За інформацією Г.Кернеса, виконавець, якому О.Медведєв замовив ці вбивства, сам прийшов з повинною до правоохоронних органів і приніс аудіозапис його розмови з замовником.

У червні 2010 р. Апеляційний суд Харківської області визнав О.Медведєва винним у замаху і засудив до 10 років позбавлення волі.