Електропоїзд підвищеної комфортності "Князь Володимир" буде ходити за маршрутом Харків-Бєлгород (Росія) з 11 серпня. Про це повідомили "SQ" на Південній залізниці. Відправлення поїзда з Харкова - у 14.59 (крім понеділка), у Бєлгород поїзд прибуває о 17.21 (за московським часом). Із Бєлгорода поїзд буде виїжджати о 8.55 (за московським часом) і прибувати до Харкова у 9.21 (за київським часом). Поїзд прямує без зупинок на проміжних станціях. Рішенням керівництва Південної залізниці поїзд "Князь Володимир" був скасований 10 серпня у зв'язку з загрозою блокування його руху мітингувальниками проти скасування інших електричок.

Як відзначили на Південній залізниці, після переговорів з російською стороною вирішено з сьогоднішнього дня організувати рух електричок таким чином, щоб пасажири, які приїхали на прикордонні станції, могли їхати далі на електричках місцевого перевізника. При цьому вартість проїзду в електричках формування Південної залізниці за маршрутом Харків - Наумівка (Росія) складе 5,5 грн., а в електричках російського формування Білгород - Козача Лопань (Україна) - 58 рублів.

Зокрема, пасажири новопризначеного приміського електропоїзда № 6026 Харків - Наумівка (ПЗ) відправляються з Харкова у 15.26 (за київським часом), прибувають у Наумівку у 18.27 (за московським часом). Там вони пересідають на російську електричку № 6313 Наумівка - Бєлгород, яка відправляється з Наумівки у 18.58 і прибуває в Бєлгород у 19.39 (за московським часом).

З Наумівки назад до Харкова ця електричка відправляється у 18.52 (за московським часом) і прибуває до Харкова у 20.02 (за київським часом).

Пасажири новопризначеного приміського електропоїзда № 6307 (РЗ) Бєлгород - Козача Лопань прибувають у Козачу Лопань у 9.26 (за київським часом), пересідають на місцеву електричку і вирушають до Харкова.

Зворотно з Козачої Лопані в Бєлгород російський електропоїзд відправляється о 10.02 (за київським часом), забираючи українських пасажирів, які прибули в Козачу Лопань у 9.17 і 9.30 відповідно двома електропоїздами Південної залізниці № 6014 і 6018 Харків - Козача Лопань. Курсування електропоїзда № 6014 (тільки до станції Козача Лопань) відновлено 11 серпня.

За даними ініціативної групи постійних пасажирів електричок Харків - Бєлгород, їх не влаштовує таке рішення, оскільки  раніше по маршруту ходили три пари поїздів, причому не треба було робити пересадок на станціях Козача Лопань і Наумівка. Активісти зібрали кілька десятків підписів під колективним зверненням до голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна з проханням вплинути на ситуацію. Ще одна група протестуючих проти скасування електричок вирушила на прийом до генерального консула Росії в Україні.

Довідка "SQ". 26 липня було отримано остаточне підтвердження про розрив договору на організацію приміського сполучення на ділянці Харків - Бєлгород (Росія) від генерального директора ВАТ "ППК "Черноземье" (Росія) Віктора Шубіна. Скасування руху електричок спочатку було призначено на 1 серпня, пізніше перенесено на 10 серпня.

Щоб компенсувати скасування електричок, Південна залізниця ввела з 10 серпня електропоїзд підвищеної комфортності Харків-Бєлгород (вартість проїзду в один кінець - 67 грн.). Близько 300 пасажирів заблокували виїзд електропоїзда. Заліщниця скасувала цей поїзд, а також електропоїзд "Князь Володимир" російського формування.