Кілька харківських готелів судиться з офіційним оператором з розміщення гостей та учасників Євро-2012 "TUI Travel". Про це 9 лютого повідомив журналістам директор Департаменту з підготовки та проведення в Харкові Євро-2012 Олександр Нечипоренко. За його словами, на сьогодні компанія "TUI Travel" уклала договори приблизно з 40 харківськими готелями. "Однак це число постійно змінюється, оскільки деякі готелі додаються, а деякі - виключаються з програми підготовки до Євро-2012, оскільки вони незадоволені співпрацею з "TUI Travel", - зазначив О.Нечипоренко.

Він підкреслив, що деякі готелі, серед яких - готельно-ресторанний комплекс "Baden-Baden" і готель "Росинка", з'ясовують відносини з "TUI Travel" у суді. "Ті готелі, які укладали договори з "TUI Travel" і тепер не зацікавлені у співпраці з цим оператором, оскільки ця організація, м'яко кажучи, не дуже дотримується їх інтересів, намагаються розірвати ці угоди. Тому зараз йдуть судові розгляди", - розповів О.Нечипоренко.

"Але хотілося б вірити в те, що "TUI Travel" усе-таки буде вести іншу політику, а не притримувати незрозуміло для чого законтрактовані номери і не продавати їх чи продавати в чотири рази дорожче. А люди, які вклали у свій готель гроші, зараз просто сидять і чекають. Але сподіваюся, що здоровий глузд переможе, і компанія почне виконувати свої зобов'язання перед харківськими готелями", - підкреслив О.Нечипоренко.

 

Довідка "SQ". Як заявляв раніше О.Нечипоренко, з 100% законтрактованих харківських готельних номерів (тобто тих номерів, на які оператор уже уклав договори) реально продано всього 11%. "Усе інше "TUI Travel" тримає. Для чого вони притримують ці номери, незрозуміло: чи то спекулятивне очікування, чи то якісь інші цілі. Така ситуація склалася по всій Україні: у Києві продано 19% законтрактованих номерів, у Донецьку - 12 %, у Львові - 14%. Йде максимальне витримування перед чемпіонатом", - зазначив О.Нечипоренко. Він підкреслив, що є люди, які мають квитки на матчі Євро-2012, але не можуть оселитися в готелях.

Крім того, є інформація про те, що "TUI Travel" торгує харківськими номерами втричі і вчетверо дорожче, ніж їх викуповує. Наприклад, законтрактувавши по 60 євро номери гуртожитку харківської юридичної академії, "TUI Travel" продав їх по 240 євро.

Як повідомив 2 лютого на прес-конференції в.о. голови Антимонопольного комітету України (АМКУ) Рафаель Кузьмін, АМКУ розслідує підвищення перед Євро-2012 вартістю проживання в готелях і цін на послуги таксі. Йдеться про антиконкурентні узгоджені дії. Він не уточнив, хто є суб'єктом розслідування і за чиєю заявою розслідується ця справа, пославшись на таємницю слідства.

15 грудня почав працювати сайт бронювання готельних номерів для вболівальників чемпіонату Європи з футболу 2012 р. На сайті можна підібрати житло в будь-якому з міст, що приймають чемпіонат, і через інтернет сплатити бронювання. Автор проекту - офіційний туроператор Євро-2012 компанія "TUI Travel".