Випуск харчових продуктів і напоїв в Харківській області у січні - травні 2010 р. порівняно аналогічного періоду попереднього року збільшився на 0,9% (у промисловості в цілому - на 8,9%). Про це 6 липня повідомили "SQ" у Головному управлінні статистики в Харківській області. За п'ять місяців зросло виготовлення рибних продуктів (в 1,5 рази), какао, шоколаду та цукристих кондитерських виробів (на чверть), солоду, етилового спирту, мінеральних вод та інших безалкогольних напоїв (на 36-49%). На 5-11% збільшилося виробництво молочних продуктів та морозива, хліба та хлібобулочних виробів, олії та тваринних жирів, сухарів, печива, пирогів і тістечок тривалого зберігання.

Разом з тим, на 22-23% скорочено випуск продукції у виробництві дистильованих алкогольних напоїв, переробленні та консервуванні овочів і фруктів, на 17-19% - у виробництві м'яса та м'ясних продуктів, макаронних виробів, продуктів борошномельно-круп'яної промисловості.

Реалізовано продукції у відпускних цінах підприємств (без ПДВ) на 3 млрд. 541,3 млн.грн (19,1% реалізації промислової продукції підприємствами-виробниками). Майже третина з цієї суми припала на виробництво напоїв, 17,3% - олії та тваринних жирів, 13,6% - молочних продуктів та морозива.