Под Апелляционным судом в Харькове собрались тысячи сторонников и противников Ю. ТимошенкоБіля будівлі Апеляційного суду Харківської області, де сьогодні, 23 липня, відбудеться чергове засідання Київського райсуду Харкова у справі екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, зібралися її прихильники і противники. Про це повідомив з місця подій кореспондент "SQ". З кожного боку зібралося більше тисячі мітингувальників, які продовжують прибувати.

Перед будівлею суду стоять противники Тимошенко, за ними - відокремлені кордоном міліції - прихильники екс-прем'єра (на пл.Руднєва). Противники одягнені у футболки з написами "Вона - злодій" і тримають плакати з написами "Німці лікують Юлю, а наш брат-лікар покаже дулю", "Юля підняла ціни на газ, вона нажила мільйони на нас", прапори з написом "Досить!". Прихильники Тимошенко тримають прапори ВО "Батьківщина", плакати з написами "Ні політичним репресіям!", а також плакати з назвами регіонів, звідки вони приїхали.

На площі встановлено багато потужної звукопідсилюючої апаратури, працюють три автомобільні установки звукопідсилення.

За інформацією джерела в прес-службі Харківської облдержадміністрації, Тимошенко сьогодні до суду не доставлять.

Біля пам'ятника Руднєву стався конфлікт між прихильниками і противниками Тимошенко. Прихильники екс-прем'єра переносили звукову апаратуру. В цей момент з'явилися молоді люди спортивної статури й почали їм заважати. У результаті сталася бійка. До місця події підійшли співробітники міліції, зокрема, заступник начальника Харківського міськуправління міліції Олександр Гапура, після чого бійка припинилася.

Под Апелляционным судом в Харькове собрались тысячи сторонников и противников Ю. Тимошенко Под Апелляционным судом в Харькове собрались тысячи сторонников и противников Ю. Тимошенко

Довідка "SQ". Ю.Тимошенко була засуджена до 7 років за звинуваченням у зловживанні владою при підписанні газових домовленостей з Росією і відбуває термін у Качанівській колонії Харкова. 9 травня Тимошенко перевезли до ЦКБ № 5 "Укрзалізниці" для лікування. Київський районний суд Харкова розглядає ще одну справу за обвинуваченням Тимошенко. Її звинувачують у зловживаннях, пов'язаних з корпорацією "Єдині енергетичні системи України". На минулому засіданні суду 10 липня Тимошенко не була присутня.