Екс-прем'єр України Юлії Тимошенко подала до Лондонського суду позов до першого заступника генерального прокурора Рената Кузьміна з вимогою спростувати неправдиву інформацію, яку він поширив в інтерв'ю британській телекомпанії "BBC". Про це 17 вересня повідомив журналістам захисник Тимошенко Сергій Власенко. Він уточнив, що позов поданий минулого тижня.

Нагадаємо, в березні 2012 р. в інтерв'ю британській телекомпанії Кузьмін заявив, що Генеральна прокуратура перевіряє інформацію про причетність Тимошенко до фінансування вбивства народного депутата Євгена Щербаня в 1996 р. Він також говорив, що проти Тимошенко було порушено близько десяти кримінальних справ, і всі вони розслідувані. Власенко раніше спростовував слова Кузьміна, заявляючи, що справ порушено менше і не всі вони доведені до кінця.

"Ренат Кузьмін - яскравий представник Макіївської юридичної школи. Він не розуміє, що він говорить. Він фактично визнав, що Тимошенко засуджена незаконно, що не було доказів її винуватості, але прокуратура не захотіла цього побачити, а ми, погані захисники, підняли ці докази . Це абсурдна логіка", - заявив Власенко, коментуючи останні заяви Кузьміна в ЗМІ. Нагадаємо, нещодавно Кузьмін заявив, що єдина причина, через яку Тимошенко сидить у в'язниці, - її поганий захист у суді. "Замість того щоб захищати клієнта юридичними інструментами, яких достатньо, захисники Тимошенко обрали політичні методи", - сказав Кузьмін.

Довідка "SQ". Тимошенко була засуджена за "газовою справою" до 7 років тюремного ув'язнення і відбуває термін у Качанівській колонії Харкова. Зараз вона перебуває на лікуванні в ЦКБ № 5, процес курують фахівці німецької клініки "Шаріте".

Народний депутат і бізнесмен Є.Щербань був розстріляний 3 листопада 1996 р. в аеропорту Донецька після прибуття з Москви. Злочинці зникли з місця події на автомобілі. В результаті отриманих поранень тоді померли Є.Щербаня, його дружина, механік і борт-інженер літака. У квітні 2003 р. Апеляційний суд Луганської області засудив до довічного ув'язнення виконавця вбивства Вадима Болотських. Замовник вбивства знайдений не був.