Нардеп-харьковчанка И.Богословская предложила расследовать факт государственной измены со стороны Ю.ТимошенкоНародний депутат Інна Богословська (фракція Партії регіонів) запропонувала створити тимчасову слідчу комісію з розслідування можливої ​​державної зради колишнього прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко під час укладання газових угод у 2009 р. Відповідний проект постанови зареєстрований у Верховній Раді (ВР) 16 березня.

Зокрема, І.Богословська пропонує ВР доручити цій комісії розслідувати обставини проведення переговорів, узгодження умов і підписання контракту про постачання газу в Україну на 2009-2019 рр. і контракту про його транзит через територію країни, підписані між РАО "Газпром" і НАК "Нафтогаз Україна" 19 січня 2009 р.

Також вона пропонує доручити комісії розслідувати обставини виникнення заборгованості компанії "Єдині енергетичні системи України" перед Міністерством оборони Росії в сумі 198 млн.дол. і перед "Газпромом" у сумі 84 млн. дол. і надання державних гарантій їх погашення.

І.Богословська пропонує призначити себе головою цієї комісії, до неї мають увійти дев'ять депутатів, серед яких - харків'янка Алла Александровська.

Довідка "SQ". 19 січня 2009 р. у Москві прем'єр-міністри України і Росії Ю.Тимошенко і Володимир Путін підписали договір про постачання російського газу в Україну і транзит газу в Європу.

До початку політичної кар'єри Ю.Тимошенко очолювала корпорацію "Єдині енергетичні системи України".