В лидера "Патриота Украины" А. Билецкого стрелялиУ Харкові в суботу, 19 листопада, невідомі стріляли в лідера організації "Патріот України" Андрія Білецького. Про це заявили "SQ" в організації.

А.Білецький отримав два поранення (в щелепу і руку) і був доправлений до реанімаційного відділення лікарні швидкої допомоги. Йому зробили дві операції, в ході яких витягли кулі. Зараз його стан стабільний. В "Патріоті України" замах назвали "черговою ланкою репресій проти організації".

За інформацією офіційного сайту Головного управління МВС України в Харківській області, 19 листопада о 23.51 до приймального відділення Харківської міської лікарні швидкої та невідкладної допомоги з пораненнями обличчя та правої руки звернувся 32-річний харків'янин.

У ході проведення перевірки за даним фактом постраждалий громадянин був опитаний. Чоловік пояснив правоохоронцям, що близько 21.00 він з друзями йшов проспектом Перемоги і почув позаду себе гучні звуки, схожі на постріли. Озирнувшись, він побачив незнайомого хлопця в темному одязі. Постраждалий раптово відчув біль у правій руці в районі долоні, а також у районі нижньої щелепи. Невідомий зник з місця події, в темряві друзям не вдалося його наздогнати. За словами потерпілого, він викликав таксі і звернувся за медичною допомогою до харківської міської лікарні № 4.

Слідчо-оперативна група виїхала на місце події і провела його огляд, у ході якого були вилучені речові докази. 20 листопада лікарі вилучили два чужорідних тіла з щоки і правої кисті потерпілого, які направлені на експертизу. За попередніми даними, у чоловіка стріляли з пневматичної зброї.

Зараз стан здоров'я потерпілого задовільний, загрози його життю немає. Працівниками міліції проведений комплекс оперативно-розшукових заходів, допитані свідки, призначені відповідні експертизи.

23 листопада слідчим відділом Дзержинського РВ Харкова за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками ч.4 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство), санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від трьох до семи років. Ведеться слідство.