Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ сьогодні, 26 червня, переніс на 12 липня розгляд касаційної скарги адвоката Олександра Плахотнюка в інтересах екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко на обвинувальний вирок у "газовій справі". Таке рішення, повернувшись з дорадчої кімнати, оголосив головуючий суддя Станіслав Міщенко, повідомило інформагентство "РБК-Україна".

Таке рішення було прийнято за клопотанням прокуратури. Суддя послався на те, що суду потрібні докази щодо стану здоров'я Ю.Тимошенко, зокрема, потрібні результати судово-медичної експертизи.

Довідка "SQ". Ю.Тимошенко була засуджена до 7 років за звинуваченням у зловживанні владою при підписанні газових домовленостей з Росією і відбуває термін у Качанівській колонії Харкова. 9 травня Ю.Тимошенко перевезли до ЦКБ № 5 "Укрзалізниці" (Харків) для лікування.

25 червня в Харкові пройшло судове засідання у другій кримінальній справі стосовно Ю.Тимошенко, в рамках якої вона обвинувачується в зловживаннях, пов'язаних з корпорацією "Єдині енергетичні системи України". Слухання цієї справи перенесли на 10 липня і призначили комісійну судово-медичну експертизу стану здоров'я екс-прем'єра. Експертизу проведе Харківське обласне бюро судово-медичних експертиз, яке має дати висновок, чи може Ю.Тимошенко бути присутньою на суді.