Прокуратура Харкова направила протокол за результатами голосування на виборчій дільниці № 30369 на виборах депутатів Харківської міськради на експертизу до Харківського НДІ судових експертиз ім.Бокаріуса. Про це заявив "SQ" помічник кандидата в депутати Харківської міськради від Партії регіонів Ігоря Вировця Андрій Бородавка.

За його словами, експертиза встановила, що протокол сфальсифікований. Він зазначив, що, за його інформацією, зараз вирішується питання про порушення кримінальної справи за цим фактом. Як заявив А.Бородавка, до фальсифікації протоколу причетні деякі члени Харківського міськвиборчкому від ВО "Батьківщина". За його словами, 10 листопада закінчився термін подачі апеляції на рішення Харківського окружного адміністративного суду про скасування рішення міськвиборчкому про перемогу в мажоритарному окрузі № 32 кандидата в депутати міськради від ВО "Батьківщина" Василя Ляхіна. За словами А.Бородавки, на 9.00 11 листопада апеляція від В.Ляхіна не подавалася. Також, за його інформацією, міськвиборчком поки не провів засідання, на якому має бути розглянуто питання внесення змін до протоколу про результати голосування у мажоритарному окрузі № 32 на підставі дійсних оригіналів протоколів. На підставі цих протоколів депутатом Харківської міськради повинен стати І.Вировець.

Довідка "SQ". Як заявив 6 листопада "SQ" А.Бородавка, результати виборів у мажоритарному окрузі № 32 у Харкові сфальсифіковані. За його словами, згідно даних паралельного підрахунку голосів на 10 дільницях мажоритарного округу № 32, там переміг І.Вировець, а не В.Ляхін, як було оголошено на засіданні Харківської міської виборчої комісії. За словами А.Бородавки, В.Ляхін набрав в окрузі 1687 голосів виборців, а І.Вировець - 1759, а на засіданні міськвиборчкому були оприлюднені інші цифри, згідно яких перемогу отримав В.Ляхін. "Справа в тому, що на виборчій дільниці № 30369 у ніч виборів було встановлено й оголошено, що І.Вировець отримав 200 голосів, а В.Ляхін - 161. Пізніше ми виявили, що в протоколі територіальної виборчої комісії замість 200 голосів у І.Вировця було розглянуто 90. Так, протокол був сфальсифікований, і в І.Вировца забрали 110 голосів, що вплинуло на кінцевий результат", - зазначив А.Бородавка.