У Києві, на майдані Незалежності, 14 травня пройшов фінал телеконкурсу "Майданс", в якому брали участь чотири міста - Дніпропетровськ, Запоріжжя, Кіровоград та Харків. Як повідомив наприкінці змагань ведучий шоу російський співак Сергій Лазарєв, переможець фіналу буде визначений через тиждень, тому що неможливо відразу підрахувати голоси телеглядачів, смс-ки продовжують надходити, і було вирішено підрахунок голосів телеглядачів вести протягом тижня, після чого і визначиться найбільш танцююче місто.

У фінальних змагання було три номери, два з яких обов'язкових - парад і сольний номер, а третій був новим - конкурс капітанів-хореографів команд. Тема для всіх команд була визначена одна - "Звичайне диво".

У конкурсі "Парад" найбільшу кількість голосів журі набрав Харків (21 бал), в сольному номері відзначився Запоріжжя (24 бали). Після двох обов'язкових номерів більше всього голосів набрав Харків (44 бали, Кіровоград - 43, Запоріжжі - 42, Дніпропетровськ - 36). Лейтмотивом сольного номера харків'ян було диво - "Майданс", який об'єднав різні міста України. Під час виступу харків'яни показали фігури команд, які вибули з турніру (чорно-білу троянду команди Одеси, дівчинку, що плаче, - Києва, сплетіння пристрастей - червоного і чорного - команди зі Львова). Пісня, під яку виконувався номер, обрана з кінофільму "Звичайне диво".

Сюрпризом шоу став конкурс капітанів-хореографів команд, які повинні були за одну хвилину показати, на що вони здатні. Усіх їх підтримували групи учасників команд. У результаті журі найбільше голосів віддало хореографу команди з Кіровограда Олександру Лещенко (23 бали), хореограф харків'ян Олександр Евмешкін отримав 18 балів. За результатами трьох номінацій найбільшу кількість голосів журі набрала команда з Кіровограда (66 балів). Друге місце розділили Запоріжжя і Харків (по 62 бали), четверте зайняв Дніпропетровськ (54 бали).
 

Довідка "SQ". Телепроект, організований каналом "Інтер" стартував 19 березня. У ньому взяли участь Хмельницький і Харків, який вийшов до півфіналу.. Всього в телеконкурсі брало участь 12 міст.