Завод им.Малышева приступил к выполнению контракта на поставку танков "Оплот" в ТаиландДП "Завод ім.Малишева" (Харків) приступило до виконання трирічного контракту на постачання до Таїланду партії танків "Оплот". Про це 29 березня повідомив журналістам генеральний директор підприємства Микола Бєлов. За його словами, на завод уже поступила броня для нових танків і ведуться зварювальні роботи.

М.Бєлов зазначив, що за 2011 р. держконцерн "Укроборонпром" профінансував завод у рахунок передоплати за договорами на 94 млн.грн. Зокрема, з цих коштів була погашена заборгованість із зарплати. Крім того, в кінці грудня 2011 р. завод очікував отримати 40 млн.грн. з держбюджету на підготовку виробництва танків, але гроші отримані не були. "Зараз виробництво деяких вузлів танка "Оплот" завод ім.Малишева змушений розміщувати на інших підприємствах (серед них - харківські і київські). Ми ці вузли робити не зможемо, тому що у нас немає технологічного комплекту обладнання, який ми планували придбати на обіцяні нам кошти", - зазначив М.Бєлов.

За його словами, "Укроборонпром" ужив заходів, щоб створити альтернативних постачальників систем управління бронетехнікою в рамках своїх підприємств. Зокрема, конструкторська документація щодо систем управління для "Оплотів", які виробляє ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка", передана на завод "Радіоприлад" (Запоріжжя). "Цей завод має схожий з заводом ім.Шевченка профіль роботи і може робити комплектуючі для бронетехніки. Але щоб налагодити виробництво, потрібен час, і на першу парію "Оплотів" поставити системи управління повинен завод ім.Шевченка", - зазначив М.Бєлов.

Він також повідомив, що системи управління для бронетехніки на завод ім.Малишева постачає ще один харківський завод - ДНВО "Комунар". Це підприємство організувало філію на території ДП "Харківський завод електроапаратури", де раніше проводилися системи управління. "До роботи "Комунара" претензій немає", - зазначив М.Бєлов.

 

Довідка "SQ". Завод ім.Малишева виконує контракт на постачання бронетранспортерів до Іраку. Крім контракту на постачання до Таїланду партії танків "Оплот", виконується контракт на постачання Збройним силам України танків "Булат". У 2012 р. планується поставити 9 танків.

Основні напрямки виробництва ДП "Завод ім.Малишева": важка бронетехніка (бойова машина "Оплот", БРЕМ-84, модернізація танків Т-64, Т-72, ​​Т-54/55/62), легка бронетехніка (БТР-3У, БТР-4, БТР "Дозор-Б", модернізація БТР-60/70, БТР-50, БМП-2), бойові модулі для легкої бронетехніки.