Производство электронных учебников на заводе им.Шевченко начнется только при наличии инвестораПрограмма виробництва електронних підручників на ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка" буде реалізована тільки за наявності інвестора. Про це 18 травня заявив журналістам керівник санації заводу Олександр Байдацький. За його словами, зараз ведуться переговори з потенційними інвесторами, але з ними поки "не знайдено спільних точок з інвестування".

Як зазначив О.Байдацький, завод ім.Шевченка є банкрутом, а інвестори не будуть працювати з банкрутом. "У заводу зараз арештовані всі розрахункові рахунки, і спрямовувати кошти на завод було б нерозумно. Як тільки проблема з банкрутством буде вирішена, програма виробництва підручників запрацює. Тим більше, що вона державна", - зазначив О.Байдацький.

 

Довідка "SQ". ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка" виробляє телефонні станції, системи управління для спецтехніки й енергооб'єктів. На 1 квітня заборгованість із зарплати на заводі становить 23 млн. 29,8 тис. грн. З серпня 2009 р. завод проходить процедуру банкрутства. Як повідомив О.Байдацький, очікується, що завод зможе вийти з банкрутства не раніше кінця 2011 р.

11 лютого 2011 р. компанія "Майкрософт Україна" запропонувала зробити Харків центром розробки і випуску високотехнологічних пристроїв. За словами директора з роботи з корпоративними замовниками та партнерами компанії "Майкрософт Україна" В'ячеслава Артамонова, Харків став першим з регіонів, який виступив з ініціативою розробки проекту електронного підручника та електронного навчання в рамках національного проекту "Відкритий світ".

Як повідомив у березні голова Харківської облгсоадміністарціі Михайло Добкін, переговори спеціального держоргану та інвесторів проекту виробництва електронних книг на ДП "Харківський приладобудівний завод ім. Шевченка" пройшли успішно. За словами губернатора, він сподівається, що виробництво підручників на заводі ім.Шевченка розпочнеться вже цього року.