23-24 листопада 2006 року в Харківському національному економічному університеті проводитиметься Всеукраїнська наукова конференція "Формування національних і загальнолюдських цінностей в українському суспільстві".

Робота конференції відбуватиметься за такими напрямами:

1.   Діалектика національного та загальнолюдського в українському суспільстві.

2.   Мовна картина світу в контексті навчально-виховного процесу вищої школи.

3.   Етногенетичний феномен української літературної мови.

4.   Проблеми викладання української мови для іноземців.

5.   Системотворча   роль   загальнолюдських   цінностей   в   історії   цивілізації:   від античності до сучасності.

6.   Соціокультурна парадигма у вивченні аксіологічних проблем історії України.


Метою  конференції  є  сприяння  утвердженню  української мови,  піднесення її престижу серед молоді, виховання шанобливого ставлення до культури і традицій українського народу; формування національних та загальнолюдських цінностей у студентському середовищі, утвердження гуманістичних цінностей як основи становлення та розвитку громадянського суспільства.

Організатори конференції: Міністерство освіти і науки України, Головне управління освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації, Харківський національний економічний університет.

До участі в конференції запрошені представники Головного управління освіти і науки, молоді та провідні викладачі української, російської, іноземних мов, історії України та філософії вищих навчальних закладів Харкова, Луганська, Сум, Миколаєва, Івано-Франківська, Тернополя, Дніпропетровська, Львова, Одеси, Києва, Лисичанська, а також мовознавці Кубанського державного університету та Кубанського аграрного університету (Росія).

Програма проведення конференції:

23  листопада 2006 року
9.00-10.00 Реєстрація учасників
10.00-13.00 Пленарне засідання
13.00-14.00 Перерва на обід
14.00-17.00 Секційні засідання
17.00-19.00 Товариська зустріч
24 листопада 2006 року  
10.00-11.00 Заключне засідання, підбиття підсумків, закриття конференції
11.30-16.30 Екскурсія до с.Сковородинівка

 
Очікується, що під час роботи конференції учасники матимуть можливість обмінятися досвідом та встановити зв'язки для подальшої співпраці з метою утвердження національних і загальнолюдських цінностей у сучасному суспільстві.

За матеріалами конференції буде видано збірник: "Матеріали всеукраїнської наукової конференції "Формування національних і загальнолюдських цінностей в українському суспільстві": Збірник статей. - X.: ВД "ІНЖЕК", 2006. Статті збірника висвітлюватимуть проблеми формування особистості на засадах національних і загальнолюдських цінностей у сучасному суспільстві, взаємодію вітчизняних та всесвітньоісторичних процесів на сучасному етапі, питання функціонування української літературної мови. У матеріалах збірника розглянуто актуальні аспекти викладання української, російської, іноземних мов та історії України у вищих навчальних закладах, розкрито психолого-педагогічні особливості мовної підготовки іноземних студентів.

E-mail: chos@hneu.edu.ua

Телефон: (057) 702-11-86 (дод. 3-63).