Оператор мобільного зв'язку "МТС-Україна", 100%-на дочірня компанія ВАТ "Мобільні ТелеСистеми" (NYSE: MBT), оголошує про те, що в рамках національної програми "Мобільний Інтернет від МТС у школи" в п'яти учбових закладах Харкова відкрилися інтернет-класи з бездротовим доступом в Інтернет на базі послуги "МТС Коннект".  

 У Харкові урочисті церемонії відкриття інтернет-класів відбулися відразу у п'яти загальноосвітніх закладах: середніх загальноосвітніх школах №3, №35, №69, №66 та Південній ЗОШ №2. В церемонії відкриття інтернет-класу у школі №3 брали участь головний спеціаліст загального відділу управління освіти Департаменту з гуманітарних питань Харківської міської ради Оксана Дегтярьова та директор Північного територіального управління "МТС-Україна" Василь Петровський.  

 "МТС-Україна активно розвиває інноваційні технології, які дозволяють надавати абонентам цілий ряд унікальних продуктів та сервісів. Послуга "МТС Коннект", яка стала основою для програми "Мобільний Інтернет від МТС у школи", сьогодні користується величезною популярністю у наших абонентів, і попит на неї постійно зростає. Разом з цим ми беремо активну участь у житті суспільства і впевнені, що ця необхідна технологія стане особливо корисною у сфері освіти, адже в школах та інших дитячих установах, де дротовий інтернет недоступний, бездротове рішення від МТС забезпечує оптимальні умови для отримання інформації", – відзначив директор Північного територіального управління "МТС-Україна" Василь Петровський.  

 "Один з пріоритетних напрямків програми "Інформаційні та комунікаційні технології в освіті м. Харкова на 2009-2011 роки" – це забезпечення установ освіти міста доступом до мережі Інтернет. На сьогоднішній день за кошти міського бюджету практично всі школи міста мають доступ до мережі Інтернет. Проте через відсутність відповідних технічних умов в деяких учбових закладах підключення до мережі Інтернет за допомогою дротових технологій було неможливе. На жаль, через щільну міську забудову або віддаленість шкіл від центральних районів міста не всі учбові заклади можуть бути забезпечені інтернет-доступом, а рівень якості послуг не завжди високий. Саме тому участь у проекті "Мобільний Інтернет від МТС у школи" дозволить наблизити охват шкіл міста доступом до мережі Інтернет до абсолютного показника в 100%. До того ж, питання якісного доступу до мережі Інтернет сьогодні актуальне не лише для шкіл, але й для позашкільних і дошкільних учбових закладів міста", – відзначила Оксана Дегтярьова, головний спеціаліст загального відділу управління освіти Департаменту з гуманітарних питань Харківської міської ради.  

 Технологія CDMA дозволяє забезпечити комунікаціями, а також доступом в інтернет навіть ті місцевості та райони, де дротовий доступ в інтернет реалізувати важко або взагалі неможливо. Разом з тим підключення до веб-ресурсів без прокладання кабельної мережі скорочує витрати на отримання інтернет-доступу і надає можливість забезпечити такими ж сучасними технологіями школи, які знаходяться у віддалених містах і малих населених пунктах. Таким чином, школярі з приміських дитячих установ отримають сучасні можливості в навчанні і здобутті якісної освіти.  

 Національна всеукраїнська програма з забезпечення шкіл, інтернатів і дитячих будинків сучасними технологіями передачі даних вже реалізована у Дніпропетровську, Львові, Одесі та Сімферополі. В цих містах компанія "МТС" безкоштовно забезпечила бездротовий швидкісний доступ в інтернет за допомогою послуги "МТС Коннект" 18 дитячим освітнім закладам.  

 Після Харкова естафету національної програми "Мобільний Інтернет від МТС у школи" підхоплять Севастополь, Запоріжжя, Донецьк і Київ. З розширенням мережі покриття до проекту залучаться й інші обласні центри, міста і передмістя. В цілому в рамках проекту інтернетом буде забезпечено 100 дитячих учбових установ по всій Україні.   Сучасні технології і доступ в інтернет стане в нагоді і для викладачів. Наприклад, за допомогою мобільного веб-доступу викладачі зможуть використовувати на заняттях інформацію з глобальної мережі, веб-трансляції, обмінюватися методичною інформацією і проводити он-лайн уроки за участю фахівців з інших регіонів, а в перспективі й розвивати формат електронного підручника.  

Національна програма "Мобільний Інтернет від МТС у школи" – це спільний проект Міністерства у справах сім'ї, молоді і спорту України, Міністерства освіти і науки України і компанії "МТС-Україна" з метою надання дітям більших можливостей у навчанні та здобутті якісної сучасної освіти.  

 

В рамках програми "Мобільний Інтернет від МТС у школи" "МТС-Україна" надає широкосмуговий швидкісний доступ в інтернет дитячим учбовим закладам – притулкам для дітей, інтернатам, дитячим будинкам і загальноосвітнім школам, – які знаходяться переважно в передмістях і сільських районах, де недоступне дротове підключення. В ході проекту мобільними комп'ютерними комплексами і широкосмуговим швидкісним Інтернетом на основі технології CDMA планується забезпечити 100 дитячих установ і надалі розповсюдити цей досвід на всю територію України.

 

Мережа ЗАТ "Український Мобільний Зв'язок" (МТС Україна) охоплює більше 97% території України, на якій проживає 99% населення. Компанія обслуговує більше 18,09 млн. абонентів. Компанія володіє ліцензіями на надання мобільного (стандарт GSM-900/1800, CDMA-450), стаціонарного й міжнародного/міжміського зв'язку, а також надає послуги міжнародного роумінгу на п'яти континентах. Дохід за 2007 рік склав $1,608 млрд.

 

МТС Україна є 100%-ю дочірньою компанією ВАТ "Мобільні ТелеСистеми" (МТС) найбільшого оператора мобільного зв'язку в Росії, Центральній та Східній Європі за кількістю абонентів. Разом із дочірніми компаніями, МТС обслуговує понад 87,57 мільйона абонентів. Населення 82 регіонів Росії а також Вірменії, Білорусії, України, Узбекистану и Туркменістану, де МТС та її дочірні підприємства мають ліцензії на надання послуг у стандарті GSM, складає більше 230 мільйонів чоловік. З 2000 року акції ВАТ МТС котуються на Нью-Йоркській Фондовій Біржі (NYSE) під символом "MBT".  

 

У квітні 2008 року бренд МТС став першим і єдиним російським брендом, який увійшов до числа ста лідируючих світових брендів по рейтингу BRANDZ™, опублікованому Financial Times і провідним міжнародним дослідницьким агентством Millward Brown. Додаткову інформацію про компанію можна знайти на сайті www.mts.ru.