Собака з'їсть все, що ви йому дасте. Більшість собак не є вибагливими, але важливо пам’ятати, що організм вашої тварини може по-різному реагувати на натуральну їжу чи корм для собак, який ми кладемо у його миску.

Від нас, господарів, залежить, що буде в цій мисці та чи буде це збалансована їжа чи їжа сумнівної якості.

Один з найпопулярніших і найбільш зручних способів годування улюбленця - сухий або вологий корм для собак.

Готові корми для собак – переваги

  1. Якісний готовий корм для собак має збалансований склад і містить правильну пропорцію вітамінів, мінералів та мікроелементів.

  2. Вам не потрібно витрачати час на його приготування чи розігрівання – достатньо купити собачий корм та насипати його у миску згідно з нормами годування.

  3. Норми годування завжди вказані на упаковці готового корму.

  4. Готовий собачий корм дешевший по вартості у порівнянні з домашньою їжею.

  5. Як дорогий, так і дешевий корм для собак має тривалий термін зберігання.

  6. Якщо ви вирушаєте у мандрівку з собакою, достатньо купити корм для собак та не хвилюватися про харчування вашого улюбленця в дорозі.

  • Проте, якщо ви хочете годувати улюбленця тільки готовим сухим кормом, то пам’ятайте, що він містить менш ніж 10% води і обов’язково потрібно давати додатково собаці чисту й свіжу воду.

З роками життя собак значно скоротилося. Причин цьому багато, але такі популярні захворювання, як цукровий діабет та ожиріння є результатом неправильного харчування.

Дієта для собаки - для чого і чому?

Існує багато варіантів харчування для собак. Але чи є ідеальний? Важко сказати однозначно, адже кожна дієта має свої переваги та недоліки.

Господар улюбленця повинен зберігати тверезий розум у цьому питанні та вибирати той тип харчування, який найбільше відповідає здоров’ю та способу життя собаки. Це означає, що не достатньо просто купити собачий корм не розібравшись, чи підходить він вашому вихованцю або купити будь-які інгредієнти для самостійного приготування страви собаці.

Вибір корму для собак на ринку настільки величезний, що мова не йде про одноманітність. Ви можете купити собачий корм, який конкретно підходитиме вашій собаці з врахуванням вподобань собаки, специфіки її породи та стану здоров’я.

До прикладу, якщо наша собака бореться із такими захворюваннями, як ожиріння або діабет, варто купити собачий корм зі зниженим вмістом жиру. Або, якщо у собаки проблеми із суглобами, їй варто купити собачий корм з додаванням глюкозаміну - речовини, що зміцнює суглоби.

На відміну від готового збалансованого корму, натуральну їжу ви повинні навчитися збалансовувати самі. Тобто стати справжнім дієтологом, щоб забезпечити улюбленця правильною пропорцією всіх поживних речовин, білків, вуглеводів, жирів і вітамінів.

Переваги натурального харчування

  1. Домашня їжа для собак містить щонайменше 70% води, що зменшує ймовірність зневоднення тварини та захворювання нирок.

  2. Вона не містить штучних інгредієнтів: ароматизаторів, консервантів, барвників.

  3. При правильному наборі та кількості складників, натуральна їжа забезпечує збалансоване харчування, що виключає ймовірність проблем із шлунково-кишковим трактом та отруєння.

  4. Якщо ви маєте багато вільного часу, який хочете приділити догляду за вашим домашнім улюбленцем – приготування йому їжі найкращий спосіб показати свою любов та турботу.

Проте, натуральне харчування вимагає більших фінансових витрат у порівнянні з сухим кормом, а також часу, витраченого на приготування страви. Готуючи їжу для собаки вдома, ви повинні розрахувати всі добові енергетичні потреби вашої тварини, а також враховувати вік, вагу тіла, породу, фізіологічний стан (вагітність, хвороба, період одужання тощо), ступінь фізичної активності, темперамент улюбленця.

Вам обирати, яке харчування буде найкращим для вашого вихованця та найзручнішим для вас. Комусь вигідніше купити собачий корм вже готовий, комусь купити всі інгредієнти та приготувати обід для собаки самому.

Пам’ятайте лише одне – змішувати натуральне харчування та готовий корм категорично не рекомендується!

Гарантія доброго самопочуття вашого чотирилапого друга – це якісні, свіжі й збалансовані продукти харчування.