Японський стиль в садівництві - поєднання мінімалізму з високим естетичним чуттям, що дозволяє комбінувати різні види рослин без ефекту строкатості. У наших широтах відтворити японський сад досить складно, оскільки рослини виглядають зовсім інакше. Виняток із правил - дерева, вирощені за технологією Нівакі, які користуються надзвичайною популярністю серед любителів східних ландшафтів.

Що таке Нівакі?

Нівакі - спеціальна технологія вирощування великих дерев, що дозволяє надати їм форму дерева бонсай. Не варто плутати два цих терміна, оскільки бонсай - невелике кімнатна рослина, яка за зовнішнім виглядом копіює доросле дерево. Садовий бонсай теж існує, але його висота не перевищує 120 см. У свою чергу, дерево Нівакі - звичайне вуличне дерево великого розміру, проте його зовнішній вигляд повністю відповідає вимогам японського садівництва. Існують 8 різновидів крони Нівакі, кожен з яких регулюється офіційним описом. Комбінування різних видів Нівакі дозволяє створювати мальовничі групи рослин.

У висоту Нівакі досягає 2-5 метрів, причому можна вибрати варіант на свій смак. Найчастіше Нівакі роблять з хвойних дерев, оскільки вони виглядають найбільш благородно, наповнюють повітря ароматами ефірних масел, прекрасно комбінуються з іншими рослинами. Купівля дерева Нівакі - прекрасне вкладення в красу свого саду і унікальна для України можливість віддати належне традиціям східного садівництва. Оскільки вирощуються Нівакі теж на нашій території, їм не загрожує складне перевезення з іншої країни, яке могла б зашкодити саджанцям.

Де купити Нівакі?

Магазин Niwaki пропонує повний асортимент дерев Нівакі, створених на базі хвойних рослин. Ретельний догляд за деревом формує досить високу вартість, оскільки вирощувати дерево до моменту продажу необхідно 3-10 років. Покупець отримує вже готову рослину, що відповідає найсуворішим вимогам садівництва, з обраним типом крони. У магазині представлені фотографії рослин, доступних до покупки, також тут можна докладніше дізнатися про технології та застосуванні Нівакі в поєднанні з іншими рослинами на ділянці.

Використання дерев Нівакі в ландшафтному дизайні відразу виводить його на новий рівень, оскільки дозволяє отримати принципово інший результат. Нівакі вибирають любителі східного стилю та філософії, також вони добре поєднуються зі стилем мінімалізм, збагачуючи екстер'єр будівлі.