Настав момент, коли ви накопичили достатньо коштів, розробили концепцію і почали створювати бізнес-план. Це перші кроки до підприємництва. Залишається ще одне питання: ви вже зверталися до юриста? Прийнято вважати, що він потрібен тільки тоді, коли щось вже пішло не так. Фактично, більшість компаній використовують адвоката на ранніх етапах, щоб запобігти потенційним проблемам. Давайте поговоримо про те, навіщо потрібні послуги адвоката https://advokat-lex.com.ua юридичним особам і приватним підприємцям.

Розробка юридичної структури

Правові форми при реєстрації вашого бізнесу визначають, які у нього є зобов'язання, як ваша організація оподатковується і як розподіляється прибуток. Йдеться про різні типи компаній. Залежно від ваших потреб юрист може допомогти вибрати юридичну структуру, яка підходить для вашого бізнесу. Однак деякі аспекти можуть бути не такими ясними, як, наприклад, те, як ви будете обкладатися податком або за що ви можете нести особисту відповідальність. Правильно підібрана структура може мати вирішальне значення в фінансових питаннях і приносити пряму вигоду.

Торгова марка і інтелектуальна власність

У вас може бути відмінний продукт або послуга, але підсвідомо ви можете зіткнутися з проблемами при виборі назви. В епоху глобального поширення інформації може випадково спливти у вашій пам'яті назва, пов'язана з даною галуззю. Крім того, погана репутація може бути меншою з ваших проблем, коли з'ясовується, що особа, відповідальна за візуальну ідентифікацію, допустила плагіат, і ви отримуєте повідомлення про те, що чийсь товарний знак був запозичений. Хороший адвокат допоможе вам уникнути цієї проблеми. Його завдання - дослідити товарні знаки, щоб уникнути порушень і передбачити потенційні проблеми. Як тільки ваш бренд буде встановлено, вони також допоможуть захистити назву вашої компанії. Створення товарного знака може вимагати великих досліджень і зайняти багато часу. Наявність адвоката для ведення цих справ дозволить вам повністю присвятити себе відкриттю нового бізнесу і запобіганню можливих конфліктів, перш ніж розвивати свій бренд і імідж.

Угоди, договори та інші контракти

Контракти грають важливу роль у функціонуванні підприємства незалежно від його типу. Вони знадобляться вам, наприклад, для продажу, найму, оренди і т. д. Юрист поруч з вами може допомогти уточнити контракти, щоб уберегти вас від потенційних юридичних проблем. Він також може піклуватися про ваші інтереси в угодах, які ви укладаєте з третіми сторонами. Навіть якщо ви знаєте, як вести бізнес, забезпечення законності всіх дій вимагає спеціальних юридичних знань.