В теперішній час звичайне бетонування доріжок втратило свою актуальність. Більшість провідних дизайнерів віддають перевагу натуральним матеріалам. Проте, креативно оформити сад чи дворик можна і без послуг декораторів. Як же облаштувати доріжку естетично і функціонально? В цій статті ми розберемо 5 найцікавіших способів.

Кам’яна стежка

Кам'яні доріжки - ідеальний варіант, якщо ви хочете додати більше природності вашому саду. Камені бувають різних розмірів, кольорів і текстур. Тому кожен із них - унікальний. Вони витримують випробування часом і можуть досить гарно гармоніювати з будь-яким оточенням. Ви можете покласти камені щільно або ж залишити простір між ними. В цих проміжках можна посадити мох чи засіяти газонну траву.

Бруківка або тротуарна плитка

Ще одна цікава ідея облаштування садового шляху полягає у використанні бруківки. Як правило, це обрізаний камінь у формі прямокутної цегли. Її щільно укладають на вирівняну поверхню. Бруківка може бути неймовірно міцною. І навіть витримувати великий тиск, такий як вага автомобіля або бурхливі ігри десятка дітей. Залежно від величини вашої стежки, ви можете створювати цікаві композиції. Цікавим буде обрати кілька відтінків тротуарної плитки і викласти її візерунком чи навіть вишиванкою.

Кам’яні плитки і галька

Для цього способу вам потрібні плоскі зверху камені і галька. Або ви можете взяти гравій, якщо хочете. Також, ви можете використати квадратні та прямокутні тротуарні плити. Розташуйте їх рівномірно вздовж доріжки, але на відстані один від одного. Після цього заповніть щілини галькою. Для контрастного і більш цікавого вигляду, краще всього використовувати різні відтінки каменю і гальки.

Цегляна доріжка

Цегла - це ще один цікавий матеріал. ЇЇ можна використовувати для створення незвичайних садових стежок. Крім того, цеглу можна використати і як бордюри. Для облаштування доріжки, просто підготуйте поверхню і постеліть полотно з цегли. Технологія ідентична, як при укладці бруківки. І ви також можете викласти її візерунками.

Доріжка з гравію з бордюрами

Ви можете просто засипати стежки гравієм або галькою. Особливо приємно ходити по ній босоніж. Але така доріжка буде розмиватися дощем та виноситися за взуттям. Тому доцільним буде обрамити її бордюрами або плитами. Крім функціональності, такий спосіб додать естетичності вашій стежці. Також, в цьому випадку хорошим варіантом буде взяти різні відтінки гальки та бордюрів.

Багатий вибір тротуарної плитки, бруківки та декоративних елементів ви можете знайти в салоні Melius. Тут є все, що може знадобитися вам для якісного та красивого оформлення садових доріжок, огорож та інших споруд.