Наше життя не стоїть на місці, воно постійно розвивається. Прогрес пропонує все нові варіанти організації навчального процесу. Так, деякі портали пропонують вчителям, вихователям і учням будь-якого класу, студентам перших курсів просто і легко стати учасниками тестування, конкурсів або олімпіад різного рівня - від всеукраїнських до міжнародних. Вони об'єднують масу напрямків для всієї освітньої системи. Наприклад, вихователі можуть в будь-який зручний момент пройти тестування з загальноосвітніх предметів і перевірити свої знання казок. Також вони можуть опублікувати свої або скористатися чужими статтями і сценаріями різних дитячих ранків і свят - це зручно і корисно.

На урок

Яскравим прикладом такого веб-ресурсу є сайт naurok.ua, який пропонує вивчати математику завдяки онлайн-курсам. Попри те, що у них висвітлюються аналогічні теми, що містяться у шкільній програмі, все зроблено значно цікавіше. Ви зможете брати участь у роботі протягом онлайн-уроків, спілкуватися з викладачем, вчитися розв'язувати різноманітні цікаві задачі. Це допоможе краще засвоїти матеріали для того, щоб успішно здати ЗНО та ДПА. Таким чином уроки математики онлайн в На Урок засвоюються швидше та якісніше, а успішність учнів підвищується.

Навчальні портали для допомоги педагогам і учням

Для педагогів є можливість розмістити авторські статті та плани уроків, конспекти і сценарії.

Для учнів такі портали пропонують тестування і участь в олімпіадах з усіх шкільних предметів за будь-який клас. Це можна зробити в індивідуальному порядку, готуючись до реальних іспитів або олімпіад, а можна взяти участь в онлайн-конкурсах всім класом. Для цього викладач реєструє учнів в своєму особистому кабінеті і дає завдання. Перевага в тому, що результати можна отримати моментально - це багато в чому полегшує роботу вчителя, оскільки відпадає необхідність в тривалій перевірці зошитів. Такий підхід дає можливість моментально обчислити лідерів - кандидатів для участі в загальношкільних, міських та всеукраїнських олімпіадах.

Можливості

Сучасні навчальні портали допомагають викладачам після такого тестування швидко проаналізувати ступінь засвоєння пройденого матеріалу і призначити додаткові заняття відстаючим учня. В кінці тестів можна подивитися правильний варіант і порівняти зі своїм варіантом. Кількість проходження тестів не обмежена, як і час на це.