Для людей, котрі постійно обмінюють валюту й навіть стабільно заробляють на цьому, поточна ситуація виглядає, як мінімум, незвично. Історія останніх років показує, що курс гривні до долара стабільно підвищується напередодні Нового року. Міжнародна торгівля ведеться з підвищеною інтенсивністю. І тому світова валюта суттєво зміцнюється відносно української.

Однак на цей час ситуація така:

  • Котирування коливаються у діапазоні «26,2-26,5 грн./дол.».
  • Курс валютної пари «Гривня/Долар» оновлює історичні мінімуми останніх років.
  • Прогнози з різних джерел збігаються на думці про швидке зростання котирувань.
  • Але очікування, які оголошуються вже кілька тижнів, все ніяк не виправдовуються.

Досвід попередніх років показує, що курс гривні до долара США починає планомірно підвищуватись в осінні місяці. А взимку котирування досягають середньорічних максимумів. Ситуація, яка спостерігалася на екваторі 2021 року, цілком відповідала наміченим тенденціям. Курс валюти в банках України коливався біля позначки «27-27,5 грн./дол.», що можна порівняти з очікуваним середньорічним значенням. Однак до кінця літа намітився впевнений спад. І тренд, що спадає, триває вже більше кварталу.

Які прогнози?

Опитування експертів, підприємців, керівників організацій дають цілком однозначні результати. І аналітики, і бізнесмени очікують на зростання курсу до позначки «27+ грн./дол.» до кінця 2021 року. Більшість респондентів незалежних опитувань сходяться на думці, що протягом найближчих 10 тижнів котирування досягнуто планового середньорічного значення – «27,5 грн./дол.».

І за таких умов кожен громадянин має можливість заробити:

  • На рубежі жовтня-листопада придбати «вічнозелені» можна за курсом 26,5 грн./дол.
  • Вже за два місяці прогнозується зростання котирувань до 27,5 грн./дол.
  • Придбати валюту зараз, реалізувати до Нового року – і прибуток стане своєчасним бонусом для святкових закупівель.

Слід розуміти, що відповіді підприємців на опитування – лише їхні припущення. Та й думки експертів (професійних фінансових аналітиків) теж не дають гарантій. Прогнози стосуються ймовірностей. Але з повною впевненістю сказати, зросте курс чи ні, не можна. І все ж таки необхідно враховувати пару важливих моментів.

По-перше, поточний курс – 26,2-26,5 грн./дол. – є історичним мінімумом для цієї валютної пари останні кілька років. А практика підтверджує, що рік за роком долар США стабільно зміцнюється (або точно не слабшає) проти гривні. І тому ймовірність його зростання найближчими тижнями – досить висока.

По-друге, плануючи держбюджет України на 2022-й рік, уряд орієнтується на курс 28,5-29 грн./дол. Це дає додаткову впевненість та стимулює купувати валюту – зараз, поки вона відносно дешева. Буде сезонне подорожчання долара до Нового року чи 2021-го воно скасовується? Точно не знає ніхто. Але якщо ви очікуєте на зростання курсу та хочете на цьому заробити, то купувати долар США в Банку Кредит Дніпро потрібно вже сьогодні!

Содействие в подборе финансовых услуг