Досвідчений агроном не ризикуватиме при виборі засобів захисту рослин, і разом з необхідними пестицидами обов'язково озброїться якісним ад'ювантом. Такий допоміжний продукт може підвищити підсумкову результативність інсектицидів, гербіцидів або фунгіцидів. Олемікс від польської компанії Синтоза - ад'ювант, що добре зарекомендував себе, істотно поліпшує якісні показники ЗЗР, що застосовуються в сільському господарстві, завдяки властивостям надійного прилипача.

Переваги продукту

Несприятливі погодні умови сильно впливають на ефективність пестицидів. Засуха призводить до швидкого висихання препаратів, які не встигають абсорбуватися рослиною. Дощі або роса можуть змити з оброблених поверхонь нанесені ЗЗР. Використання ад'юванта олемікс мінімізує зазначені ризики і тим самим сприяє отриманню максимального результату від пестицидів.

До основних рис прилипачів належать:

  • зниження поверхневого натягу крапель робочої рідини;
  • оптимізація рівномірності покриття листових пластин рослин;
  • підвищення здатності проникати в тканини рослин;
  • відсутність негативного впливу на культуру;
  • легкість в приготуванні робочого розчину - відмінна розчинність навіть в холодній воді.

Створювана своєрідна плівка при застосуванні Олемікс огортає рослину, і якщо обробка проводитися ранньою весною в садах, то такий ефект сам по собі надає високу захисну дію (до 86-99%) від деяких шкідників. До зимуючих стадій комах, таких як червоний кліщ, щитівка, яйцекладки листовійки, зелена яблунева попелиця, перестає надходити повітря, і, фактично, вони гинуть, так і не прокинувшись.

Застосування Олемікс ранньою весною в садах виправдано поєднувати з препаратом МЕДЯ Екстра 350 КЕ для знищення зимуючих шкідників. Обробку плодових дерев оптимально проводити у фазі набрякання бруньок при температурі від 4-5° С. У більш пізній період ад'ювант ефективно працює як прилипач. На полях використання Олемікс особливо рекомендовано при сильній засміченості або перерослих бур'янах, як підсилювач результативності гербіцидів. Якщо протягом декількох годин очікуються опади після обприскування полів пестицидами, також показано використання ад'юванта в бакових сумішах з ЗЗР.