Сон – це важлива складова буденного життя, тому спальня є головною кімнатою у квартирі. Важливо вибрати дизайн таким чином, щоб відчувався максимальний комфорт. Але деколи для спальні відведена невелика кімната. Тож якщо будуть помилки в розробці дизайну інтер'єру, можна отримати приміщення, в якому не відчуватимуться комфорт та затишок. В цій статті розповімо, як продумати дизайн невеликої спальні, а також поділимось актуальними дизайнерськими тенденціями 2020 року.

Головні правила планування маленької кімнати

Невеликий простір в приміщенні створює при оздобленні справжню проблему для власників. Тут складно експериментувати з розміщенням меблів. Окрім естетичної складової, треба приділити увагу функціональності предметів інтер'єру. Наприклад, можна придбати ліжко з шухлядами, які розміщуються під матрацом. Це допоможе замінити комоди й тумби, звільнивши місце для більш важливих меблів.

Дизайнери радять при оформленні спальні дотримуватися таких правил:

  1. Світле оздоблення. Для маленької кімнати слід вибирати меблі білого, кремового, бежевого та інших пастельних відтінків. Це дозволить візуально розширити площу спальні, зробивши її затишною. Магазин «Крок Вуд» радить не боятися купувати світлі меблі, бо у 2020 році саме вони знаходяться на піку популярності. При цьому догляд за предметами інтер'єру дуже простий завдяки використанню при виготовленні сучасних та надійних матеріалів.
  2. Максимальна кількість дзеркал та вікон. Звісно, занадто захоплюватися не рекомендується, але розмістити трюмо не завадить. Також можна вибрати шафу-купе з дзеркалами на дверях. Щоб додати родзинку, можна використати піскоструминне оздоблення.
  3. Пріоритети. У маленькій кімнаті важко скомбінувати масивні меблі, тому іноді доводиться дечим жертвувати. Наприклад, якщо хочете мати велике ліжко, тоді про простору шафу можна забути. Але якщо заощадити на спальному місці, вибравши меблі з урахуванням площі матраца на одну людину, вдасться поставити в кімнаті навіть трюмо та комод. І при цьому буде комфортно.

Головне – не перевантажувати простір. Наприклад, не вішайте багато полиць. Досить одного стелажа.

Популярні стилі меблів 2020

Загалом вибрати сучасний напрямок в дизайні та поєднати його з маленькою площею кімнати – завдання не з легких. Але не у 2020 році. Дизайнери немов відкрили усі двері для малогабаритних спалень, виділивши такі найпопулярніші стилі:

  1. Мінімалізм. Він найкращим чином підходить для маленької кімнати. Стиль не терпить великої кількості предметів декору і передбачає практичність усіх меблів. Рекомендується уникати зайвих візерунків, різьблень та інших прикрас. Використовувати слід світлі відтінки (молочний, білий, бежевий) або монохромність. Досить використання 2-3 кольорів.
  2. Скандинавський стиль. Він також підходить для невеликої кімнати. Характеризується використанням холодних і спокійних відтінків. Оздоблення фасадів меблів переважно виконується в білому, сірому, оливковому, глибокому синьому та інших кольорах. Може бути присутнє використання натуральної текстури – під дерево або камінь.
  3. Класичний стиль. Він ніколи не виходить з моди, тому є найбільш популярним. Щоб відповідати сучасному напрямку та створити раціональний дизайн у невеликій кімнаті, треба вибирати меблі у світлому вишуканому кольорі (наприклад, кремовому, ніжно-сірому або світло-коричневому). Це допоможе створити елегантний декор, візуально розширивши простір.
  4. Лофт. Цей напрямок вимагає відкритого простору, тому не треба перевантажувати кімнату зайвими речами. Пріоритетною вважається текстура фасадів під дерево. Декор майже відсутній, тому слід сконцентруватися на простоті.

Створити стильну спальню у 2020 році зовсім не важко, навіть якщо маєте невелику площу кімнати. Підключайте фантазію, а також орієнтуйтеся при виборі меблів на світлі відтінки. Це допоможе створити комфортну обстановку в маленькій спальні.