На сучасному ринку освітлення сьогодні світлодіодна революція. Нові технології впевнено потіснили традиційні освітлювальні прилади, піднявши на більш високий рівень якість штучного освітлення і значно знизивши при цьому рівень енерговитрат. Особливо відчутно це для декоративної та архітектурної підсвітки інтер'єрів і будівель, об'єктів зовнішньої реклами. А будь-які аксесуари, в тому числі і блок живлення для світлодіодної стрічки купити можна повсюдно. Наприклад, на сайті https://svetcomplect.ua/ інтернет-магазину "Светкомплект", де можна купити світлодіодні світильники.

Переваги

  • Світлодіодне освітлення дозволяє знизити витрати на електроенергію більш ніж в 20 разів по відношенню до ламп розжарювання, люмінесцентних та галогенних світильників і забезпечити близько 80 000 годин безперебійної роботи. Тоді як термін служби освітлювальних приладів старого покоління не перевищує 4 000 годин.
  • Важливим фактором є і вплив світлодіодного освітлення за допомогою LED на здоров'я, і зір людини. На відміну від мерехтливих люмінесцентних ламп, що дратують сітківку ока, світлодіодні світильники випромінюють рівне, чисте світло.
  • Ще один плюс - відсутність шкідливого ультрафіолетового випромінювання, яке виділяють галогенні лампи і ртутні. У конструкції світлодіодної лампи (LED) немає жодної шкідливої речовини, та й розбити її не просто - алюмінієвий корпус служить надійним захистом від механічного пошкодження.
  • За рахунок алюмінієвих рефлекторів світлодіодні світильники нагріваються значно менше звичайних ламп, що дозволяє встановлювати їх практично в будь-якому місці без температурних обмежень.

Більш того, вчені стверджують, що рівне, м'яке світло LED ламп робить позитивний вплив на психоемоційний фон людини і рекомендується всім офісним працівникам купити світлодіодну лампу, що підвищить працездатність, зніме психологічну напругу і втому. А на думку косметологів тривалий вплив яскравого світлодіодного освітлення покращує регенерацію тканин і призводить до відщеплення молекул води від еластичних волокон шкіри, розгладжуючи таким чином зморшки і повертаючи їй молодість.

Не можна не сказати і про те, що застосування світлодіодного освітлення значно скорочує шкідливі викиди вуглекислого газу, не завдаючи тим самим шкоди навколишньому середовищу.

Сьогодні, як ніколи, наша країна потребує високоефективних технологій без витрат на виробництво і будівництво нових електростанцій. У цих умовах, без сумніву, у світлодіодного освітлення велике майбутнє.